Pilngraudu rīsi ar pākšaugiem

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 glāze tvaicēto rīsu Just Nature
  • 200 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 200 g sarkano pupiņu
  • ķiršu tomātiņi
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 1–2 tējkarotes vieglas sojas mērces

klāt pēc izvēles 100 g zivs vai gaļas

Pagatavošana

  1. Rīsus 15 minūtes mērcē aukstā ūdenī. Tad nolej ūdeni, aplej ar svaigu un liek vārīties, pievienojot kurkumu un sāli. Kad ūdens novārījies tik tālu, ka tas virs rīsiem vairs nav redzams un rīsos izveidojušies mazi gaisa caurumiņi, samazina liesmu līdz minimālai un atstāj uz 10 minūtēm vēl pasautēties, katlam uzliekot vāku.
  2. Uzvārītajiem rīsiem pievieno saldētos zirnīšus, samaisa un atstāj 5 minūtes sasilt.
  3. Pasniedzot porciju, to var papildināt ar pupiņām un uz pusēm sagrieztiem ķiršu tomātiņiem.

 

1 porcija satur aptuveni 400 kcal, 65 g ogļhidrātu.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: