Pīles krūtiņas salāti

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 2 pīles krūtiņas ar ādu
  • 6 ēdamkarotes aveņu etiķa
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote saspaidītu pīlādžu
  • 200 ml grieķu jogurta
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 5 ēdamkarotes sakapātu piparmētru lapiņu
  • 1 galviņa sarkano salātu
  • 100 g aveņu
  • 100 g kazeņu
  • 1 sauja lobītu pistāciju vai valriekstu
  • 2 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

  1. Pīles krūtiņas uz 2 stundām iemarinē aveņu etiķī, saspaidītos pīlādžos un brūnajā cukurā.
  2. Kad pīles krūtiņas iemarinējušās, tās cep sakarsētā pannā izkausētā sviestā 7 minūtes no katras puses.
  3. Izceptas pīles krūtiņas ietin folijā un 10 minūtes “atpūtina”.
  4. Tikmēr pagatavo mērci, sablendējot ķiploku, piparmētras un grieķu jogurtu.
  5. Šķīvī kārto sarkano salātu lapas, pārlej ar sagatavoto mērci. Pāri kārto plānās šķēlītēs sagrieztu pīles krūtiņu, kam pārbērtas ogas un rieksti.