Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Pīles krūtiņas salāti
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
3 personām
Sastāvdaļas
2 pīles krūtiņas ar ādu
6 ēdamkarotes aveņu etiķa
2 ēdamkarotes brūnā cukura
1 ēdamkarote saspaidītu pīlādžu
200 ml grieķu jogurta
1 daiviņa ķiploka
5 ēdamkarotes sakapātu piparmētru lapiņu
1 galviņa sarkano salātu
100 g aveņu
100 g kazeņu
1 sauja lobītu pistāciju vai valriekstu
2 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana
Pīles krūtiņas uz 2 stundām iemarinē aveņu etiķī, saspaidītos pīlādžos un brūnajā cukurā.
Kad pīles krūtiņas iemarinējušās, tās cep sakarsētā pannā izkausētā sviestā 7 minūtes no katras puses.
Izceptas pīles krūtiņas ietin folijā un 10 minūtes “atpūtina”.
Tikmēr pagatavo mērci, sablendējot ķiploku, piparmētras un grieķu jogurtu.
Šķīvī kārto sarkano salātu lapas, pārlej ar sagatavoto mērci. Pāri kārto plānās šķēlītēs sagrieztu pīles krūtiņu, kam pārbērtas ogas un rieksti.
Komentāri: