Pīles krūtiņa ar grilētiem ananāsiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 3 pīles krūtiņas
  • 1 ēdamkarote kokosriekstu sviests
  • 3 ēdamkarotes apelsīnu sulas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 čili
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 ananāss
  • pārtikas diegs, gāzes deglis, folija

Pagatavošana

1. Sakapā čili un ķiplokus.

2. Pīles krūtiņas apcep kokosriekstu sviestā no abām pusēm 5-7 minūtes. Pēc pirmajām piecām minūtēm pievieno sakapātos čili un ķiploku, medu un apelsīnu sulu, ļauj izkust.

3. Ananāsam nogriež „cepurīti” un nogriež 6 biezus gabalus no mizas, izgriež garenas ananāsa šķēlītes.

4. Uz apceptajām pīles krūtiņām pamīšus kārto pusi no sakapātā čilli un ķiploka.

5. Katru krūtiņu ietin divās ananāsu mizu šķēlītēs un apsien ar pārtikas diegu. Ietin folijā un liek cepties 160 grādus sakarsētā krāsnī uz 15 minūtēm.

6. Tikmēr pannā palikušajā šķidrumā liek sautēties ananāsa gabaliņus. Sautē apmēram 5 minūtes un pašās beigās var apdedzināt arī ar gāzes degli. Pasniedz kopā ar pīles krūtiņām.

Komentāri: