Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
Pīles krūtiņa apelsīnu mērcē ar krāsnī ceptiem kartupeļiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
2 pīles krūtiņas
buntīte timiāna
4 ķiploka daiviņas
3 ēdamkarotes sviesta
2 vidēji apelsīni
2 ēdamkarotes medus
1 kanēļa standziņa
800 g iepakojuma ar mazajiem kartupeļiem
buntīte rozmarīna
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Pīles krūtiņu nosusina papīra dvielī, tās ādā ar nazi iegriež seklas līnijas. Krūtiņu liek viegli siltā pannā uz lēnas uguns un apcep, līdz āda kļuvusi zeltaini brūna. Kad tas izdarīts, atsevišķā traukā nolej pīles taukus un atstāj vēlākam. Krūtiņu pannā apgriež un viegli apcep no otras puses, pievienojot timiānu, ķiplokus un sviestu. Liek cepties krāsnī 200 ºC temperatūrā 4–6 minūtes atkarībā no krūtiņas lieluma un no tā, kādu gatavības pakāpi vēlaties. Kad pīle gatava, izņem to no cepeškrāsns un atstāj atpūsties istabas temperatūrā uz 3–5 minūtēm pirms pasniegšanas.
Kamēr cepas pīles krūtiņa, pagatavo kartupeļus. Kartupeļus ar visu ādu pārgriež uz pusēm, liek cepamajā pannā, pievieno pīles taukus, sviestu, ķiplokus, rozmarīnu, timiānu, sāli un piparus. Liek cepties cepeškrāsnī 200 ºC temperatūrā 15–20 minūtes.
Pagatavo apelsīnu mērci. Nelielā katliņā izkausē medu, pievieno svaigi spiestu apelsīnu sulu, kanēli, apelsīnu miziņas un timiānu. Ļauj mērcei novārīties, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Nogriež uguni, un iemaisa sviestu.
Pīli pasniedz uz šķīvja kopā ar krāsnī ceptajiem kartupeļiem, ko pārlej ar apelsīnu mērci.
Komentāri: