PĪLE AR RABARBERU BIEZENI UN MELNAJIEM RĪSIEM

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2 pīles krūtiņas
  • piecu piparu maisījums
  • sāls
  • sviests
  • rabarberi
  • cukurs
  • sarkanvīna etiķis
  • melnie rīsi
  • kinza

Pagatavošana

  1. Pīles krūtiņas ādā uzmanīgi iegriež līnijas, neievainojot gaļu. Tās kārtīgi ierīvē ar piecu piparu maisījumu un sāli. Cep karstā pannā ar ādu uz leju aptuveni 5 minūtes, griež uz otru pusi un cep vēl 4 minūtes. Ņem nost no uguns un ļauj tām atpūsties vēl 5 minūtes pirms servēšanas.
  2. Rabarberus sagriež mazākos gabalos un uz vidējas uguns liek pannā cepties kopā ar sviestu. Pēc minūtes pievieno sarkanvīna etiķi un cukuru un turpina sautēt vēl pāris minūtes, līdz rabarberi mīksti. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  3. Novāra rīsus, tajos iemaisa svaigi sakapātu kinzu. Pasniedz kopā ar pīles krūtiņām un rabarberu biezeni.