Pildīti saldie kartupeļi ar pupiņu čili, Čedaras sieru un avokado salsu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ja vēlies pagatavot sātīgu, uzturvērtības ziņā pilnvērtīgu un veģetāru maltīti, tad šī būs īstā recepte, ko izmēģināt! Uģis rosās Pie Galda! virtuvē un parāda, kā pagatavot saldos kartupeļus, pildītus ar aromātisku pupiņu čili. Skaties video un atklāj, kas ir Uģa slepenā sastāvdaļa šajā ēdienā, lai pildījumam piešķirtu īpašu garšas niansi! Lai saulaina gatavošana!

Sastāvdaļas

  • 2–3 saldie kartupeļi
  • 1 vidējs avokado
  • 300 g konservētu melno pupiņu
  • 250 g tomātu savā sulā gabaliņos
  • 2 mazi sīpoli
  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • 1ēdamkarote kumīna
  • 1 ēdamkarote čili pārslu
  • 2 ēdamkarotes muskovado cukura
  • 2 laimi
  • 200 g Čedaras siera
  • 120 g rīvēta mocarellas siera
  • 1–2 halapenjo pipari
  • ½ sarkanā sīpola
  • 1 buntīte kinzas
  • 1 buntīte loku
  • 6 ķiršu tomāti
  • 1 šķipsna svaigas vai kaltētas raudenes
  • 30 g tumšās šokolādes
  • 150 g vārītu basmati rīsu

Pagatavošana

  1. Saldos kartupeļus noberž tīrus un liek tvaika režīmā 180 ºC temperatūrā cepties 40 minūtes vai līdz vidus ir mīksts.
  2. Sasmalcina sīpolus un ķiplokus, apsautē pannā, pievieno tomātus savā sulā, kumīnu, čili pārslas, raudeni, brūno cukuru un sulu no viena laima, novāra. Pievieno pupiņas un tumšo šokolādi, iemaisa un pasutina vēl 5 minūtes.
  3. Paralēli sālsūdenī novāra basmati rīsus un sarīvē Čedaras sieru. To sajauc kopā ar mocarellas sieru.
  4. Kad pupiņu mērce gatava, iejauc tajā rīsus un pusi siera maisījuma.
  5. Sasmalcina sarkano sīpolu, halapenjo piparus un avokado, pievieno sulu no otra laima, kapātu kinzu un lociņus, piejauc daiviņās sagrieztus ķiršu tomātus.
  6. Katru kartupeli virspusē iegriež un ar karoti izņem daļu mīkstumailda ar pupiņu čili. Pa virsu liek atlikušo sieru. Liek krāsnī 200 ºC temperatūrā grila režīmā, līdz siers izkausēts un viss izsildīts.
  7. Pirms pasniegšanas pa virsu liek avokado salsu.