Pildīti kabači

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 3 kabači
  • 300 g maltas tītara gaļas
  • 1 sarkana paprika
  • ⅓ tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1 citrons
  • 2 tējkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 150 g Krievijas siera
  • 1 puravs
  • 2 tējkarotes sviesta
  • 3 daiviņas ķiploku
  • pāris zariņu timiāna

Pagatavošana

  1. Uz lēnas uguns pannā izkausē sviestu un apcep plānās šķēlītēs sagrieztu puravu, pievieno malto gaļu un visas garšvielas. Ķiploka daiviņas smalki sakapā, timiāna lapiņas notrauc un pievieno gaļai
  2. Pievieno skābo krējumu, medu un citrona miziņas.
  3. Kabačus pārgriež gareniski uz pusēm un izgrebj viducīšus.
  4. Kabaču viducīšus sakapā un pievieno maltajai gaļai. Gaļai pievieno arī sarīvētu sieru.
  5. Gaļas masu pilda kabačos un liek līdz 200 C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 20 minūtes.
  6. Pasniedz karstus ar skābo krējumu.

Komentāri:

  • Arnis saka:

    Butu jauki, ja minētu divas lietas:
    1. Citrona miziņas vajag pāris šķipsnas.
    2. Siers jāpievieno atdzesētai gaļai.

    Savādāk sanāk citrusa siera pika.