Vienmēr var izdomāt veselīgākas un dārzeņiem bagātākas alternatīvas jau ierastajiem ēdieniem. It īpaši rudens laikā, kad daba ir ļoti dāsna ar dārzeņu krājumiem. Ķirbju mīļotājiem šī recepte īpaši patiks!
Ķirbim nogriež vāciņu un no viduča izgrebj sēklas. Liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un cep ~ 45 minūtes, kamēr ķirbis mīksts.
Tikmēr uz pannas apcep sakapātu sīpolu, pievieno gaļu un cep, kamēr tā gatava. Pēc garšas pievieno sāli un citas garšvielas.
Uz pannas pievieno smalki sagrieztus tomātus un sakapātus ķiplokus.
Ķirbī pamīšus pilda gaļu, rīvētu Parmas sieru un mocarellas siera šķēlītes.
Sapildītus ķirbīšus liek krāsnī 180 °C temperatūrā cepties ~ 5–10 minūtes, kamēr siers izkusis. Pasniedz karstus.
Komentāri: