fbpx

Pildīti individuālie mini lazanjas ķirbīši

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Vienmēr var izdomāt veselīgākas un dārzeņiem bagātākas alternatīvas jau ierastajiem ēdieniem. It īpaši rudens laikā, kad daba ir ļoti dāsna ar dārzeņu krājumiem. Ķirbju mīļotājiem šī recepte īpaši patiks!

Sastāvdaļas

  • 300 g tītara maltās gaļas
  • 400 g Parmas siera
  • 1 bumba mocarellas siera
  • 4 tomāti vai 1 bundžiņa konservētu tomātu
  • 1 sīpols
  • 3 spageti mini ķirbji vai citi mazi ķirbji
  • buntīte pētersīļu
  • 2 daiviņas ķiploku

Pagatavošana

  1. Ķirbim nogriež vāciņu un no viduča izgrebj sēklas. Liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un cep ~ 45 minūtes, kamēr ķirbis mīksts.
  2. Tikmēr uz pannas apcep sakapātu sīpolu, pievieno gaļu un cep, kamēr tā gatava. Pēc garšas pievieno sāli un citas garšvielas.
  3. Uz pannas pievieno smalki sagrieztus tomātus un sakapātus ķiplokus.
  4. Ķirbī pamīšus pilda gaļu, rīvētu Parmas sieru un mocarellas siera šķēlītes.
  5. Sapildītus ķirbīšus liek krāsnī 180 °C temperatūrā cepties ~ 5–10 minūtes, kamēr siers izkusis. Pasniedz karstus.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķirbim nogriež vāciņu un no viduča izgrebj sēklas. Liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un cep ~ 45 minūtes, kamēr ķirbis mīksts.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tikmēr uz pannas apcep sakapātu sīpolu, pievieno gaļu un cep, kamēr tā gatava. Pēc garšas pievieno sāli un citas garšvielas.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz pannas pievieno smalki sagrieztus tomātus un sakapātus ķiplokus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķirbī pamīšus pilda gaļu, rīvētu Parmas sieru un mocarellas siera šķēlītes.

5. pagatavošanas solis
5. izcep krāsnī

Sapildītus ķirbīšus liek krāsnī 180 °C temperatūrā cepties ~ 5–10 minūtes, kamēr siers izkusis. Pasniedz karstus.

Komentāri:

Jūsu komentārs: