Pita ir viena no senākajām maizēm pasaulē. Tā ir nedaudz raudzēta plakana un apaļa kviešu maize ar tukšu viduci. Kopš pagājušā gadsimta 70.gadiem šī arābu izcelsmes maize Rietumu zemēs guvusi īpašu popularitāti pildītā veidā. Rauga radītajā tukšumā var pildīt gandrīz visu.
Turki pitu pasniedz ar humusu, grieķiem pamatmasai kalpo tzaziki, bet praktiski – šis ir vēl viens maizes veids, kas paver lauku jūsu fantāzijai. Pildījums var būt gan gaļas un zivs, gan veģetārs un pat saldais. Ļaujieties improvizācijai. Mūsu pitas maizei pildījuma pamatā ir mūsu pašu biezpiens ar eko jogurtu bez piedevām un garšvielām.
Vistas filejas noskalo un sagriež strēmelītēs. Uzkarsē pannā eļļu un izcep filejas. Cepšanas laikā uzkaisa sāli un piparus.
Kad filejas ir izceptas, uz tās pašas pannas apcep bekona šķēlītes.
Marinēto gurķi sariež mazos gabaliņos. Bļodiņā sajauc biezpienu ar krējumu, pievieno gurķu gabaliņus.
Pievieno zaļumus. Visu samaisa. Ja nepieciešams pievieno šķipsniņu sāls. Pēc izvēles biezpiena masai var pievienot sasmalcinātas ķiploku daiviņas.
Uzkarsē uz 180 ° C cepeškrāsni un s~5 minūtes karsē maizītes. Maizītēm atgriež vaļā vienu malu.
Maizes viducī liek salātlapu un kuras uzliek biezpiena /gurķu mērci.
Sīpolu un papriku sagriež ripiņās.
Uzliek filejas strēmelītes, sīpolu un paprikas ripiņas un bekona šķēlītes.
Komentāri: