PILDĪTAS PAPRIKAS

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

500 g maltas liellopu gaļas

5 šampinjoni

100 g konservētas kukurūzas

2 seleriju kāti

1 vidējs sīpols

2 daiviņas ķiploku

800 g tomātu gabaliņu savā sulā

2 ēdamkarotes tomātu pastas

2 ēdamkarotes bazilika

1ēdmakarote raudenes

½ tējkarotes čili pārslu

sāls

svaigi malti melnie pipari

350 g vārītu rīsu

maza buntīte pētersīļu

6 dažādu krāsu paprikas

80 g rīvēta Čedaras siera

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu apbrūnina pannā uz vidēji augstas uguns, līdz tā ir gandrīz gatava. Pievieno kapātas sēnes, kukurūzu, kapātus selerijas kātus, smalki kapātu sīpolu un ķiplokus. Visu apmaisa un sautē, līdz dārzeņi mīksti.
  2. Iemaisa tomātus, tomātu pastu un garšvielas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Visu karsē aptuveni 20 minūtes, tad pievieno vārītos rīsus un iemaisa, karsē vēl 5 minūtes, līdz rīsi uzsiluši.
  3. Tikmēr paprikām nogriež augšējo daļu un izņem sēklotnes, kā arī augļa balto daļu. Noskalo. Liek cepamajā traukā, kas 1 cm dziļumā pildīts ar ūdeni un liek līdz 120 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī uz 10–15 minūtēm, lai paprikas kļūtu nedaudz mīkstākas. Ņem ārā no krāsns, nolej ūdeni.
  4. Paprikas atstāj cepamajā traukā, katru no tām pilda ar rīsu un gaļas pildījumu. Pārber ar rīvētu sieru un cep līdz 180 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī aptuveni 20 minūtes, līdz paprikas viscaur mīkstas un siers apbrūnējis. Pasniedz karstas.