Pīlādžu čatnijs

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Šis čatnijs ir viegli rūgtens un būs lieliska piedeva pie gaļas un zivs. Var nelielos daudzumos pievienot dārzeņu sautējumiem vai pasniegt kopā ar sieriem.

Sastāvdaļas

  • 600 g pīlādžogu
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 ābols, sagriezts mazos gabaliņos
  • 6–8 lielas sulīgas plūmes, sagrieztas nelielos gabaliņos
  • 2 tējkarotes rīvēta ingvera
  • 175 g brūnā cukura
  • 3 ēdamkarotes gaiša etiķa (baltvīna)

Pagatavošana

  1. Nedaudz apcep sīpolus un ķiplokus, tad pieber pīlādžogas, pievieno plūmes un ābolus un pārlej ar ūdeni. Sautē 30 minūtes.
  2. Pievieno ingveru, cukuru, etiķi un sautē ~ 20–30 minūtes, līdz masa paliek bieza. Tad noregulē garšu, pievienojot sāli vai vēl cukuru vai etiķi.