Pikšas smalkmasas iesmiņi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Katra Pikšas smalkmasa ir augstvērtīgs un svaigs zivs mīkstuma produkts, kas tiek iegūts premium filejas ražošanas rezultātā. Mazie atgiezumi centrifūgā caur smalku sietu tiek izsviesti, lai atdalītu asakas un ādu. Tādējādi izveidojas sulīga zivs masa, kam netiek pievienots nedz ledus, nedz ūdens. Masa nekavējoties tiek sasaldēta. Svarīgi masu atlaidināt tikai tik ilgi, kamēr tā atkususi, jo zivs ir liesa un ilgākā laikā tā sāk zaudēt savu dabīgo sulu, kas ir vērtīgs zivs olbaltums. Mēs iesakām atlaidināt strauji ar visu iepakojumu ūdenī apmēram pusstundu.

Sastāvdaļas

  • 400 g pikšas smalkmasas
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 5 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 150 ml piena
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa
  • grila paplāte un koka irbulīši

Pagatavošana

  1. Pikšas smalkmasu liek palielā bļodā. Pievieno olu un sasmalcinātu ķiploku.
  2. Miltus un kartupeļu cieti sajauc ar 1 ēdamkaroti rīvmaizes, pievieno šķipsniņu muskatrieksta. Maisījumu pievieno zivs smalkmasai, turpat pielej pienu un visu labi samīca. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
  3. Koka irbulīšus uz 20-30 minūtēm iemērc aukstā ūdenī, lai tie cepšanas procesā nesadegtu. Grila paplāti iesmērē ar eļļu. Ņem sauju masas un ar mitrām rokām ap irbulīti lipina iegarenu, līdz 3 cm diametrā un ne vairāk kā 8-10 cm garu „desiņu”. Smalkmasa ir smaga un mīksta, un garāka desiņa neturēsies pie iesma. Katru „desiņu” apvārta rīvmaizē un kārto grila paplātē.
  4. Grila paplāti ar sagatavotajiem iesmiņiem liek uz grila restēm un cep ~ 10 minūtes, kamēr iesmiņi no visām pusēm zeltaini brūni.
  5. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem un aromātisku krējuma un diļļu mērci.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikšas smalkmasu liek palielā bļodā. Pievieno olu un sasmalcinātu ķiploku.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miltus un kartupeļu cieti sajauc ar 1 ēdamkaroti rīvmaizes, pievieno šķipsniņu muskatrieksta. Maisījumu pievieno zivs smalkmasai, turpat pielej pienu un visu labi samīca. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koka irbulīšus uz 20-30 minūtēm iemērc aukstā ūdenī, lai tie cepšanas procesā nesadegtu. Grila paplāti iesmērē ar eļļu. Ņem sauju masas un ar mitrām rokām ap irbulīti lipina iegarenu, līdz 3 cm diametrā un ne vairāk kā 8-10 cm garu „desiņu”. Smalkmasa ir smaga un mīksta, un garāka desiņa neturēsies pie iesma. Katru „desiņu” apvārta rīvmaizē un kārto grila paplātē.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grila paplāti ar sagatavotajiem iesmiņiem liek uz grila restēm un cep ~ 10 minūtes, kamēr iesmiņi no visām pusēm zeltaini brūni.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem un aromātisku krējuma un diļļu mērci.