1–2 ēdamkarotes miltu (kviešu, griķu, kukurūzas, auzu u.c.) vai mannas
1 tējkarote eļļas
sāls, pipari un citas garšvielas
sakapāti zaļumi vai puravs
ZIEDKĀPOSTU BIEZENIM
1 liels ziedkāposts
piciņa sviesta
Pagatavošana
Vispirms atsaldē pikšas smalkmasu. Iepakojumu liek traukā ar ledusaukstu ūdeni un tur, līdz masa ir atkususi. Tad ņem ārā no iepakojuma un nokāš lieko ūdeni. Atkausēšanai jārēķina 1–1,5 stundas.
Atkausētai masai pievieno eļļu (nav obligāti olīveļļa, bet tā dod patīkamu garšu un arī cepšanai nepieciešams mazāk taukvielu) vai kausētu sviestu, miltus vai mannu un olu. Samaisa viendabīgā masā.
Ja ir vēlēšanās, var pievienot garšvielas – sakapātus zaļumus, puravu vai garšaugu eļļa. Pēc pirmā izceptā plācenīša var saprast, vajag vai nevajag kādas papildu garšas.
Veido mazus plācenīšus un cep uz karstas pannas (ar mazliet eļļas) zeltaini brūnus.
Ziedkāpostu vāra, līdz tas ir mīksts. Liek blenderī un kopā ar sviestu sablendē, līdz veidojas viendabīga masa. Pēc vēlēšanās to var izberzt caur sietu, lai biezenis ir pavisam zīdains un smalks. Pievieno sāli vai piparus pēc garšas, ja nepieciešams.
Komentāri: