Pikšas pīrāgs

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums pikšas smalkmasas (450 g)
  • 1 purava baltā daļa vai 2 šalotes sīpoli
  • 100 g svaigā krēmsiera ar zaļumiem (vai bez)
  • 1 ola
  • 1–2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, pipari
  • kārtainā mīkla

Pagatavošana

  1. Vispirms atsaldē pikšas smalkmasu. Iepakojumu liek traukā ar ledusaukstu ūdeni un tur, līdz masa ir atkususi. Tad ņem ārā no iepakojuma un nokāš lieko ūdeni. Atkausēšanai jārēķina 1–1,5 stundas.
  2. Atkausēto masu nosusina un ar dakšu labi samaisa, lai veidojas atsevišķi zivs gabaliņi, ne kopā salipusi masa.
  3. Uz pannas zivs masu apcep kopā ar puraviem vai šalotes sīpoliem, pieliek garšvielas. Kad masa mazliet atdzisusi, pievieno krēmsieru.
  4. Izrullē kārtaino mīklu, un vienu kārtu ieklāj formā, ko vēlaties izmantot. Var arī neizmantot formu. Tad no mīklas izgriež apli.
  5. Zivs masu kārto uz mīklas, ko pārklāj ar otru mīklas kārtu. Kārtīgi salipina kopā maliņas. Pārsmērē ar sakultu olu un cep sakarsētā cepeškrāsnī 190 °C temperatūrā, līdz pīrāgs ir zeltaini brūns.

Komentāri: