Pikšas lazanja

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Maziem bērniem patīk redzēt un saprast ikvienu sastāvdaļu uz šķīvja. Šī iemesla dēļ savai meitai pirmās lazanjas gatavoju atvērtā veidā. Pastu vārīju atsevišķi un kārtoju uz šķīvja tā, lai var labi redzēt, kas ir kas. Un patiesībā šādi gatavota lazanja arī ir viegli ēdama.

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums pikšas smalkmasas (450 g)
  • 1 purava baltā daļa
  • svaigi tomāti vai konservēti tomāti savā sulā
  • 1–2 ēdamkarotes olīveļļas
  • garšvielas
  • zaļumi, piemēram, dilles
  • rīvēts puscietais vai cietais siers
  • svaigas lazanjas plāksnes (vai cietās)

Pagatavošana

  1. Vispirms atsaldē pikšas smalkmasu. Iepakojumu liek traukā ar ledusaukstu ūdeni un tur, līdz masa ir atkususi. Tad ņem ārā no iepakojuma un nokāš lieko ūdeni. Atkausēšanai jārēķina 1–1,5 stundas.
  2. Atkausēto masu nosusina un ar dakšu labi samaisa, lai veidojas atsevišķi zivs gabaliņi, ne kopā salipusi masa.
  3. Sīki sasmalcina purava balto daļu. Sakapā zaļumus (pēc izvēles).
  4. Ja izmanto svaigos tomātus, tad tos noblanšē, nomizo un sakapā mazos gabaliņos.
  5. Uz pannas lej olīveļļu, viegli apcep puravus un pievieno zivs masu. Mazliet apcep un pievieno tomātus savā sulā vai sagrieztus svaigos tomātus. Visu sautē, līdz liekais šķidrums ir iztvaikojis. Pievieno sāli, piparus (pavisam maziem bērniem var nepievienot) un zaļumus.
  6. Lazanjas plāksnes novāra sālsūdenī, kā paredzēts instrukcijā uz iepakojuma. Ja svaigās plāksnes nav pieejamas, var izmantot cietās, ko vāra ūdenī, kam pievienota olīveļļa.
  7. Plāksnes sagriež. Šķīvī kārto lazanjas plāksnes, tomātu un zivs masu un rīvētu sieru tik kārtās, cik lielu lazanju vēlaties.

Komentāri: