PIKNIKA KARTUPEĻU SALĀTI

Viegla
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1,3 kg jauno kartupeļu
  • 60 ml olīveļļas
  • 3 tējk. Dižonas sinepju
  • 1 citrona sula
  • 1 neliela izmēra sarkanais sīpols
  • 3 – 4 ķiploka daiviņaeti
  • 2 ēd.k. etiķa
  • neliela buntīte diļļu
  • sāls pēc garšas
  • + 1/2 ēd.k. sāls kartupeļu vārīšanai

Pagatavošana

6 personām

  1. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, sagriež apmēram 5 – 6 mm biezās šķēlītēs.
  2. Katlā uzkarsē ūdeni, pievieno sāli, tad ieber kartupeļus un vāra 10 – 11 minūtes, līdz tie gatavi.
  3. Pagatavo mērci – bļodiņā sajauc olīveļļu ar sinepēm, citrona sulu, smalki sakapātu sīpolu, izspiestām ķiploka daiviņām, etiķi un smalki sakapātām dillēm.
  4. Gatavos kartupeļus nokāš, pārber bļodā un pievieno pagatavoto mērci.
  5. Salātiem pievieno sāli pēc garšas, atļauj ievilkties 3 – 4 stundas, tad pasniedz.