Pikantie vistu spārniņi

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Pilnu recepti skaties youtube raidījumā “Visi Pie galda!” 3.sezonas 2.sērijā, kas veltīta VISTAS tēmai!

Sastāvdaļas

  • 15 vistas spārniņi
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 80 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes asās mērces
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Vistas spārniņus nosusina ar papīra dvieli un pārber ar sausajām garšvielām, visu kārtīgi samaisa un atstāj iemarinēties istabas temperatūrā uz 20–30 minūtēm.
  2. Kad spārniņi iemarinējušies, liek tos cepties pannā, pievienojot eļļu. Cep, līdz tie kļūst viegli brūni.
  3. Spārniņus pārvieto uz cepamo pannu, kas izklāta ar foliju, un liek cepties krāsnī 200 ºC temperatūrā uz 15–20 minūtēm.
  4. Kad spārniņi gatavi, tos pārlej ar aso mērci un iemaisa sviestu, līdz tie kļūst viegli spīdīgi.
  5. Pasniedz traukā ar mīļāko mērci.