Pikantais dārzeņu sacepums

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Kazas siers ir ieteicams tiem, kuriem patīk izgaršot siera dažādību. Kazas pienu un tā produktus jau izsenis ir lietojuši cilvēki, kuriem ir alerģija pret govs pienu.

Ja jūsu pusē nav pieejams Feta vai jebkāds cits kazas siers, to varat aizstāt ar apmēram tāda paša daudzuma vājpiena biezpiena pikucīšiem.

Sastāvdaļas

  • 1 baklažāns
  • 1 cukini
  • 1 kabacis
  • 1 paprika
  • 5-7 šampinjoni
  • gailenes
  • 1-2 burkānus – pēc patikas
  • 200 g Feta vai cits kazas siers
  • 3-4 zariņi svaiga timiāna (ja svaigs nav pieejams, derēs arī kaltēts) – rotājumam

Mērcei:

  • 50 ml jeb 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 50 ml jeb 4 ēdamkarotes balzamiko etiķa
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 3 daiviņas ķiploka
  • ½ čilli pipara pāksts
  • ½ tējkarote svaigi maltu melno piparu
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Nomazgā dārzeņus un sagriež aptuveni 0,5-1 cm biezās ripiņās. Sagrieztos dārzeņus kārto stikla vai metāla cepamajā traukā. Ja nav pacietības veidot krāsainas un kārtīgas dārzeņu rindas, var sagrieztās ripas salikt izvēlētajā traukā bez jebkādas sistēmas.
  2. Feta sieru izņem no iepakojuma un sagriež vai salauž apmēram vienāda lieluma 1-3 cm lielos kubiņos, kurus izkārto uz dārzeņiem ar nenoteiktu regularitāti. Visu izrotā ar svaiga timiāna zariņiem. Ja tādi nav pieejami, noderēs dažas šķipsniņas kaltēta timiāna pulvera.
  3. Gatavo mērci. Ielej bļodiņā olīveļļu un balzamiko etiķi, pievieno medu, svaigi maltus melnos piparus un sāli, smalki sakapātus vai ar ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus un smalki sakapātu čili piparu.
  4. Ar putu slotiņu vai dakšu visu sakuļ viendabīgā masā un pārlej pāri dārzeņu un siera kārtojumam.
  5. Nosedz trauku ar foliju, liek cepeškrāsnī cepties 180oC aptuveni 30 min., kamēr gatavs. Gatavs ir tad, kad dārzeņi ir tik mīksti, ka tos viegli sadalīt ar dakšiņu. Pēdējās 5 min. kārtojumu krāsnī var pacept bez folija, lai siers un dārzeņi mazliet apbrūninās.
  6. Pasniedz galdā karstu kopā ar svaigi grauzdētu ķiploku-garšaugu sviesta maizi.
1. pagatavošanas solis
Ratatujs-1

Nomazgā dārzeņus un sagriež aptuveni 0,5-1 cm biezās ripiņās. Sagrieztos dārzeņus kārto stikla vai metāla cepamajā traukā. Ja nav pacietības veidot krāsainas un kārtīgas dārzeņu rindas, var sagrieztās ripas salikt izvēlētajā traukā bez jebkādas sistēmas.

2. pagatavošanas solis
Ratatujs-2

Feta sieru izņem no iepakojuma un sagriež vai salauž apmēram vienāda lieluma 1-3 cm lielos kubiņos, kurus izkārto uz dārzeņiem ar nenoteiktu regularitāti. Visu izrotā ar svaiga timiāna zariņiem. Ja tādi nav pieejami, noderēs dažas šķipsniņas kaltēta timiāna pulvera.

3. pagatavošanas solis
Ratatujs-3

Gatavo mērci. Ielej bļodiņā olīveļļu un balzamiko etiķi, pievieno medu, svaigi maltus melnos piparus un sāli, smalki sakapātus vai ar ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus un smalki sakapātu čilli piparu.

4. pagatavošanas solis
Ratatujs-4

Ar putu slotiņu vai dakšu visu sakuļ viendabīgā masā un pārlej pāri dārzeņu un siera kārtojumam.

5. pagatavošanas solis
Ratatujs-5

Nosedz trauku ar foliju, liek cepeškrāsnī cepties 180oC aptuveni 30 min., kamēr gatavs. Gatavs ir tad, kad dārzeņi ir tik mīksti, ka tos viegli sadalīt ar dakšiņu. Pēdējās 5 min. kārtojumu krāsnī var pacept bez folija, lai siers un dārzeņi mazliet apbrūninās.

6. pagatavošanas solis
Ratatujs-6

Pasniedz galdā karstu kopā ar svaigi grauzdētu ķiploku-garšaugu sviesta maizi.