Pagatavo pieneņu medu. Savāc svaigus pieneņu ziedus, aplej tos ar verdošu ūdeni un notur ūdenī vienu diennakti.
Tad šo šķidrumu nokāš un vāra 45 minūtes. Pievieno aptuveni tikpat daudz cukura, cik ir pieneņu novārījuma (attiecībā 1:1), un pavāra vēl 30 minūtes. Atdzesē un lej burciņās glabāšanai.
Pagatavo pieneņu brulē krēmu. Katlā uzkarsē saldo krējumu kopā ar 3 saujām svaigu pieneņu un silda tuvu pie vārīšanās temperatūras 10–15 minūtes.
Tad saldo krējumu izkāš caur sietu citā katlā, liek klāt pieneņu medu un sildot lej klāt sakultus olu dzeltenumus.
Kad viss vienmērīgi samaisījies, iegūto masu lej brulē trauciņos un cep 150 °C temperatūrā 40 minūtes. Svarīgi, lai brulē trauciņi būtu ielikti citā, dziļākā traukā ar ūdeni, kas pieliets gandrīz līdz brulē trauku maliņām.
Izņem trauciņus no krāsns un labi atdzesē. Ber pa virsu pūdercukuru, apdedzina ar degli. Virsu dekorē ar ogām.
Komentāri: