Picas ar sīpoliem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 400 g miltu
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 glāze ūdens
  • 1⁄2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote Provansas garšvielu

Picām:

  • sīpoli (vienai mazai picai jārēķina 3–4 mazi vai 1–2 vidēji sīpoli)
  • ābols
  • gabaliņš Krievijas siera
  • sauja valriekstu

Pagatavošana

  1. Miltus sajauc ar sāli, cukuru, cepamo pulveri un garšvielām. Pielej ūdeni un eļļu un samīca viendabīgu mīklu.
  2. Kad mīkla samīcīta, to sadala pa bumbiņām un vai nu izrullē, vai vienkārši ar rokām izklāj uz pannas.
  3. Sīpolus sagriež ripiņās, pievieno sāli un uz pannas eļļā apcep.
  4. Tad tos liek uz picu pamatnēm, pāri kārto ābolus, riekstus un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Var izmantot arī tradicionālo kombināciju – salami + tomāts, to kārtojot virs sīpoliem un pārkaisot ar sieru. Cep 180°C temperatūrā 20 minūtes.