Pērļu kuskuss ar garnelēm un čili

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

  • 350 g garneļu
  • 200 g kuskusa
  • 30 g sviesta
  • ½ granātābola
  • ~ 300 ml burkānu sulas
  • sula no ½ apelsīna
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 ēdamkarotes medus
  • nedaudz diļļu

Pagatavošana

  1. Katliņā uzvāra burkānu sulu, pievieno kuskusu. Katliņu noņem no uguns, ļaujot kuskusam uzbriest, ik pa laikam to apmaisot, lai nerastos kunkuļi. Pievieno sviestu un izmaisa. Ieteicamā attiecība kuskusam un šķidrumam ir 1:1, piemēram, 1 glāze kuskusa graudiņu un 1 glāze sulas.
  2. Ietauko pannu ar olīveļļu vai sviestu, uzkarsē un viegli apcep ķiploka daiviņas, tad garneles. Kad garneles iegūst rozā krāsu (~ 2–3 minūtes), tām pievieno apelsīnu sulu un medu. Visu pakarsē. Pievieno svaigas sakapātas dilles, izmaisa.
  3. Kuskusam pievieno granātābola sēkliņas un samaisa. To visvieglāk izdarīt, pārgriežot granātābolu uz pusēm un viegli uzsitot pa to ar karoti.
  4. Kuskusu pasniedz porciju šķīvjos siltu, pārbērtu ar medus garnelēm.