Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Pērļu kuskuss ar garnelēm un čili
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
3 personām
Sastāvdaļas
350 g garneļu
200 g kuskusa
30 g sviesta
½ granātābola
~ 300 ml burkānu sulas
sula no ½ apelsīna
2 daiviņas ķiploku
2 ēdamkarotes medus
nedaudz diļļu
Pagatavošana
Katliņā uzvāra burkānu sulu, pievieno kuskusu. Katliņu noņem no uguns, ļaujot kuskusam uzbriest, ik pa laikam to apmaisot, lai nerastos kunkuļi. Pievieno sviestu un izmaisa. Ieteicamā attiecība kuskusam un šķidrumam ir 1:1, piemēram, 1 glāze kuskusa graudiņu un 1 glāze sulas.
Ietauko pannu ar olīveļļu vai sviestu, uzkarsē un viegli apcep ķiploka daiviņas, tad garneles. Kad garneles iegūst rozā krāsu (~ 2–3 minūtes), tām pievieno apelsīnu sulu un medu. Visu pakarsē. Pievieno svaigas sakapātas dilles, izmaisa.
Kuskusam pievieno granātābola sēkliņas un samaisa. To visvieglāk izdarīt, pārgriežot granātābolu uz pusēm un viegli uzsitot pa to ar karoti.
Kuskusu pasniedz porciju šķīvjos siltu, pārbērtu ar medus garnelēm.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: