Perfekti Ziemassvētku cigoriņu un augļu salāti

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 galviņas cigoriņu
  • 2 āboli
  • 2 bumbieri
  • 2 banāni
  • 2 apelsīni
  • 1 granātābols
  • 1 sauja grauzdētu sēkliņu vai mandeļu skaidiņuMērcei
  • 1/2 tējkarotes malta kardamona
  • 4 krustnagliņas
  • 1/4 tējkarotes malta kanēļa
  • 3 ēdamkarotes eļļas bez izteikta aromāta – mandeļu, vīnogu kauliņu vai ļoti neitrāla olīveļļa
  • 5 ēdamkarotes medus
  • citronu sula pēc vajadzības

Pagatavošana

1. pagatavošanas solis
CigorinuSalati_1

Uz pannas apgrauzdē sēkliņas vai mandeļu skaidiņas.

Piestā saberž krustnagliņas. Uz rīves sarīvē kanēļa standziņu. Var izmantot jau gatavu kanēļa pulveri.

2. pagatavošanas solis
CigorinuSalati_3

Sajauc mērces sastāvdaļas. Tai jābūt ļoti saldai. Citronu sulu pievieno nedaudz, tā paredzēta, lai tajā esošā askorbīnskābe jeb C vitamīns pasargātu augļus no oksidēšanās jeb apbrūnēšanas.

Cigoriņus sadala pa lapiņām.

Augļus nomizo un sagriež vienādos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
CigorinuSalati_4

Visas sastāvdaļas kārto bļodā un uzreiz pārlej ar mērci.

Granātābolu pārlauž, ar karoti izdauza ārā sēkliņas un pārkaisa pāri augļu gabaliņiem.

 

4. pagatavošanas solis
CigorinuSalati_5

Visbeidzot visu dekorē ar grauzdētām sēkliņām vai mandeļu skaidiņām.