Pavasara salāti siera groziņos

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Šoreiz piedāvāju jums uzkodu ēdamās bļodiņās. Pašas bļodiņas ir pikantas un kraukšķīgas, bet pildījums – svaigi pavasarīgs. Salātu mērce ir vairāk nekā krēms, kura pamatā šoreiz ir nevis jogurts, eļļa vai skābais krējums, bet gaisīgas saldā krējuma putas. Tikai bez salduma.

Sastāvdaļas

  • 180 g cietā siera
  • 300 g redīsu
  • 120 g rukolas salātu (1 iepakojums)
  • 1 kastīte diedzētu Ķīnas pupiņu (~ 200 g) vai jebkuru citu sēklu /graudu
  • ~ 200 g svaigā siera
  • 200 ml saldā krējuma
  • 2–3 ēdamkarotes mārrutku
  • sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Cieto sieru sarīvē uz rupjās rīves. Sakarsē pannu, uz tās uzber un plānā slānī izlīdzina nedaudz siera. Veidojas siera pankūka, ko uzmanīgi ar platu lāpstiņu uzklāj uz iepriekš sagatavotas pudeles vai burciņas dibena un ar rokām saspiež visapkārt, lai karstais siers atdziestot ieņemtu formu. Kad siera “trauku” noņem no burciņas, tas pārvērties groziņā ar krokotām maliņām.
  2. Saldo krējumu saputo stingrās putās. Svaigo sieru saputo kopā ar mārrutkiem. Abas masas savieno kopā un samaisa, līdz veidojas viendabīgs, pabiezs krēms. Pēc garšas pievieno sāli, maltus melnos piparus un, ja vēl nepieciešams, – arī mārrutkus.
  3. Redīsus sagriež ripiņās.
  4. Izveidotajos groziņos liek kārtām rukolas lapas, diedzētās pupiņas, redīsu šķēlītes un krēmu. Sastāvdaļas kopā nesajauc. Šo prieku atstāj katram ēdājam pašam.