Pavasara pokija bļoda ar grilētām tīģergarnelēm

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g suši rīsu
  • 300 g ūdens
  • 100 g Kikkoman šuši rīsu etiķa
  • 500 g nevārītu tīģergarneļu
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes balto piparu
  • 150 g saldētu edamame pupiņu
  • 1 neliels gurķis
  • 1 avokado
  • 1 mango
  • 4 redīsi
  • lociņi pasniegšanai
  • 200 g Kikkoman pokija mērces pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Katlā liek rīsus un ūdeni, sāk vārīt, kad uzmetas pirmais burbulis, karstumu nogriež uz vidēji zemu un ļauj rīsiem lēni vārīties 13–15 minūtes. Pēc tam uzlej suši etiķi un ļauj zem vāka vēl patvaicēties. Pirms lietošanas labi atdzesē un izmaisa.
  2. Tīģergarneles noloba, iztīra un nosusina. Apber ar sāli un pipariem. Uzkarsē grila pannu ar nelielu daudzumu eļļas. Garneles cep aptuveni 1 minūti no katras puses.
  3. Edamame pupiņas vāra 10 minūtes, nokāš un atdzesē pirms ēšanas.
  4. Gurķi, redīsus, avokado un mango sagriež, lociņus sakapā.
  5. Bļodā kārto rīsus, sagrieztos dārzeņus, grilētās garneles un lociņus. Pasniedz ar pokija mērci.

Komentāri: