Pavasara pesto

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 pamatīga sauja spinātu
  • ½ saujas svaiga bazilika
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 3 ēdamkarotes Indijas rieksti
  • 3 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera
  • 1 tējkarote tahini jeb sezama sēklu pastas
  • 1 tējkarote citronu sulas
  • 1–2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pannā apgrauzdē Indijas riekstus, atdzesē.
  2. Visas sastāvdaļas sablendē tā, lai joprojām būtu jūtama to tekstūra.
  3. Baudiet pesto svaigu kopā ar gardu maizi un dārzeņiem vai uzglabājiet ledusskapī pāris dienu, lai izmantotu to citiem ēdieniem (salātiem, pastai, zupām).

 

P.S. Ja tahini pasta jūsu mājas krājumos nav, to var pagatavot pats, apcepot sezama sēkliņas un ar eļļu tās sablendējot, vai šo soli izlaist pavisam.