700 g pastinaku (alternatīva ir burkāni u.c. sakņu dārzeņi)
400 ml piena
400 ml ūdens
1 sīpols
1 daiviņa ķiploka
1 kubiņš dārzeņu buljona
100 g lazdu riekstu
4 svaiga timiāna stiebri vai kaltēts timiāns
80 g bekona vai svētku cepeša
Pagatavošana
Uzkarsē pannu un vispirms tajā apcep bekonu. Kad tas ir kraukšķīgs, noņem un uz papīra dvieļa notecina liekos taukus.
Bekona taukos apcep smalki sakapātu sīpolu un ķiploku. Kad tie ir caurspīdīgi, pievieno nomizotus un 1 cm gabaliņos sagrieztus pastinakus un visu nedaudz apcep. Buljona kubiņu sadrupina un pievieno pannas saturam.
Tad pannas saturu pārvieto uz katliņu, pievieno pienu, ūdeni, timiānu un lazdu riekstus. Uz mazas liesmas visu vāra ~ 30 minūtes, kamēr pastinaks ir mīksts.
Ar blenderi zupu sablendē, pēc garšas pievieno sāli un pasniedz, pārkaisītu ar kraukšķīga bekona vai cepeša gabaliņiem. Dekorē ar svaigu timiānu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: