PASTA ARTIŠOKU UN CITRONU MĒRCĒ AR CEPTĀM SĒNĒM

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 280 g artišoku (marinēti vai eļļā)
  • 500 ml atdzesēta dārzeņu buljona
  • 70 ml olīveļļas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • sula no 1 citrona
  • 5 zariņi timiāna
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • ½ tējkarotes sāls
  • ¼ tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Vārošā sālsūdenī liek vārīties pastu, un vāra 5 minūtes.
  2. Ķiršu tomātiņus griež uz pusēm, pārber ar garšvielām, pārslaka ar olīveļļu un liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī uz 15 minūtēm.
  3. Austersēnes atdala, saplēš mazākos gabalos un liek ar eļļu sakarsētā pannā apcepties zeltainas. Cepšanas beigās pievieno garšvielas.
  4. Pagatavo mērci. Visas nepieciešamās sastāvdaļas liek blenderī un blendē, līdz veidojas krēmīga, viendabīga masa. Mērci pārlej katliņā, uzvāra un maisot turpina vārīt apmēram 2 minūtes. Mērcei jābūt viegli krēmīgai.
  5. Mērcē iemaisa novārīto pastu, austersēnes un ķiršu tomātiņus. Pasniedzot pārber ar grauzdētiem ciedru riekstiem.