Pasta ar vistas fileju krēmīgā citronu mērcē

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g makaronu
  • 4 vistas filejas
  • 2 citroni
  • 1 ola
  • 300 ml vistas buljona
  • 30 g sviesta
  • neliela buntīte pētersīļu

Pagatavošana

  1. Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai līdz al dante
  2. Citroniem nomizo miziņu un atliek malā. Citronus sagriež šķēlītēs. Vistas filejas liek uz cepamā papīra, apsāla un pārliek ar citronu ripiņām. Cep līdz 185 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī ~ 35 minūtes.
  3. Pagatavo mērci. Buljonu sakarsē. Nelielā bļodiņā sakuļ olu un lēnām pa vienai karotei lej klāt buljonu, nepārtraukti kuļot, lai olas nesarec. Turpina pievienot buljonu, līdz olas un buljonos sajaukušies viendabīgā pašķidrā masā, tad šo masu lēnām lej klāt atlikušajam buljonam, turpinot kulšanu. Visu masu karsē un turpina kult, līdz mērce sāk sabiezēt un kļūt krēmīga. Beigās pievieno sviestu, citronu miziņas un sakapātus pētersīļus. Visu izmaisa.
  4. Makaronus iemaisa mērcē, blakus liek izcepto vistas fileju un pārlej ar mērci. Pasniedz karstu.

Komentāri: