BUMBIŅĀM
150 g brūno lēcu
eļļa cepšanai
1 sīpols
1 neliels burkāns
50 g auzu pārslu
liela sauja svaigu pētersīļu
2 ēdamkarotes tomātu pastas
1 lauku ola (var aizvietot ar 1 ēdamkaroti maltu linsēklu un 3 ēdamkarotēm ūdens)
1 tējkarote kaltēta oregano vai timiāna
šķipsna sāls
MĒRCEI
1 liels sīpols
4 daiviņas ķiploku
2 pudeles tomātu biezeņa ar baziliku
200 ml mandeļu krēma kulinārijai
0,5–1 ēdamkarote kaltēta oregano
šķipsna sāls
400 g pilngraudu spageti
sauja svaigu sakapātu pētersīļu
šķipsna svaigi maltu melno piparu
1. Lēcas izvāra pēc instrukcijas uz iepakojuma. Kad tās gatavas, atliek malā atdzesēties.
2. Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē un liek cepties pannā ar nedaudz eļļas. Maisot cep apmēram 7 minūtes, līdz sīpoli sāk kļūt caurspīdīgi.
3. Blenderī vai virtuves kombainā sablendē auzu pārslas un pētersīļus. Pievieno lēcas, ceptos sīpolus un burkānus un visas pārējās bumbiņu sastāvdaļas. Sablendē, līdz viss samaisījies un izveidojas mīkla, bet lai tajā paliek nedaudz tekstūras. Mīklu liek saldētavā uz 15 minūtēm atdzesēties.
4. Pagatavo tomātu mērci. Sīpolu un ķiplokus sakapā un apcep pannā ar nedaudz eļļas apmēram 7 minūtes. Pievieno tomātu biezeni, mandeļu krēmu, oregano un sāli. Samaisa un uz nelielas uguns sautē 10 minūtes.
5. Krāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. No atdzesētās mīklas veido neliela izmēra bumbiņas un liek tās uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Bumbiņas bagātīgi apslaka ar olīveļļu un liek cepties krāsnī 20–25 minūtes, līdz tās apbrūnējušas.
6. Pagatavo pastu pēc instrukcijas uz iepakojuma. Pastu kārto uz šķīvjiem, pa virsu liek tomātu mērci un lēcu bumbiņas. Pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Komentāri: