Pasta ar sparģeļiem

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 bunte sparģeļu
  • 1 daiviņa ķiploka, smalki sakapāta
  • 1 mazs sīpols, smalki sakapāts
  • ~ 4 cm gara citrona miziņas sloksnīte
  • 1 glāze baltvīna
  • olīveļļa
  • sāls
  • 150 g penne tipa pastas
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • Parmas siers, rīvēts

Pagatavošana

  1. Sparģeļiem noņem ziedgalviņas, tās uzglabā vēlākam. Kātiem nogriež apakšējo daļu, tos sakapā 1 cm lielās ripiņās.
  2. Pannā lej olīveļļu, uz vidējas uguns apcep ķiplokus un sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi, pievieno sagrieztos sparģeļu kātus un citrona miziņu. Lai zaļie dārzeņi gatavošanas laikā saglabātu košumu un zaļo krāsu, tiem pievieno ½ tējkarotes dzeramās sodas. Pāri lej glāzi baltvīna, un uz vidējas uguns ļauj visam sautēties pāris minūtes, līdz alkohols ir iztvaikojis. Ja sparģeļi jau mīksti, ņem nost no uguns, ja vēl cieti, pievieno pāris ēdamkarotes ūdens un pasautē vēl nedaudz. Izņem citrona miziņu, un visu sablendē, līdz masa ir viendabīga, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  3. Uzvāra pastu tieši tik ilgi, cik norādīts uz pastas iepakojuma, tad tā sanāks al dente.
  4. Pastu nokāš, saglabājot tās ūdeni, kurā uz 1 minūti noblanšē sparģeļu ziedgalviņas (pirms blanšēšanas jāpieliek ½ tējkarotes dzeramās sodas).
  5. Pastā iemaisa sparģeļu mērci, dekorē ar sparģeļu ziedgalviņām un rīvētu Parmas sieru.