Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Pasta ar sparģeļiem
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
1 bunte sparģeļu
1 daiviņa ķiploka, smalki sakapāta
1 mazs sīpols, smalki sakapāts
~ 4 cm gara citrona miziņas sloksnīte
1 glāze baltvīna
olīveļļa
sāls
150 g penne tipa pastas
1 tējkarote dzeramās sodas
Parmas siers, rīvēts
Pagatavošana
Sparģeļiem noņem ziedgalviņas, tās uzglabā vēlākam. Kātiem nogriež apakšējo daļu, tos sakapā 1 cm lielās ripiņās.
Pannā lej olīveļļu, uz vidējas uguns apcep ķiplokus un sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi, pievieno sagrieztos sparģeļu kātus un citrona miziņu. Lai zaļie dārzeņi gatavošanas laikā saglabātu košumu un zaļo krāsu, tiem pievieno ½ tējkarotes dzeramās sodas. Pāri lej glāzi baltvīna, un uz vidējas uguns ļauj visam sautēties pāris minūtes, līdz alkohols ir iztvaikojis. Ja sparģeļi jau mīksti, ņem nost no uguns, ja vēl cieti, pievieno pāris ēdamkarotes ūdens un pasautē vēl nedaudz. Izņem citrona miziņu, un visu sablendē, līdz masa ir viendabīga, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Uzvāra pastu tieši tik ilgi, cik norādīts uz pastas iepakojuma, tad tā sanāks al dente.
Pastu nokāš, saglabājot tās ūdeni, kurā uz 1 minūti noblanšē sparģeļu ziedgalviņas (pirms blanšēšanas jāpieliek ½ tējkarotes dzeramās sodas).
Pastā iemaisa sparģeļu mērci, dekorē ar sparģeļu ziedgalviņām un rīvētu Parmas sieru.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: