Recepte

Pasta ar sēnēm, ciedru riekstiem, pupiņām un pesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Ja vēlies sēnes un makaronus, taču tajā pat laikā kaut ko netradicionālu, tad šī recepte ir domāta tev. Šī recepte pastai ar sēnēm, ciedru riekstiem, pupiņām un pesto ir gana vienkārša, un rezultāts būs iespaidīgs ne tikai garšas buķetes ziņā, bet arī ēdiena izskatā.

Linda no ”Gatavo 3” komandas šoreiz pagatavošanā izmanto šampinjonus un šitaki sēnes, taču, ja uztrāpi uz šo recepti sēņu laikā, ļoti labi derēs arī mūsu pašu gailenes. Jāņem gan vērā, ka garšas nianses mainīsies, jo, piemēram, šitaki sēnēm ir samērā izteikta riekstu garša, kāda nav gailenēm.Tāpat variet izvēlēties pupiņas, ko izmantot šajā ēdienā. Video receptē tiek izmantotas ”Edamame” pupiņas, kuras iemīļojusi Linda, taču tikpat labi variet izmantot cūku pupas, ja gatavojiet šo ēdienu cūku pupu sezonā.Ciedru riekstus, kas tiek izmantoti šajā receptē, iesakām nedaudz apcept pirms lietošanas, lai no tiem izdalās dabīgās eļļas. Noteikti nevajag riekstus sadedzināt.

 

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 350 g ”Farfalle” makaronu
  • 70 g ciedru riekstu
  • paliela buntīte bazilika
  • buntīte pētersīļu
  • 100 g šampinjonu
  • 100 g šitaki sēņu
  • 30 ml trifeļu eļļas
  • 2 ēdamkarotes sezama eļļas
  • 150 g cietā siera
  • 150 g ”Edamame” pupiņu vai cūku pupu
  • 4 zariņi timiāna

Pagatavošana

  1. Makaronus novāra sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Uz pannas uzkarsētā sezama eļļā apcep šķēlītēs sagrieztas sēnes un pāris zariņu timiāna. Pēc garšas pievieno sāli.
  3. Uz sausas pannas viegli apgrauzdē ciedru riekstus un atliek malā.
  4. Pupas novāra, līdz kamēr ir mīkstas.
  5. Pagatavo bazilika mērci, sablendējot kopā baziliku, eļļu un nelielu sauju ciedru riekstu.
  6. Makaronus sacilā kopā ar mērci, pupām un sēnēm, pārber ar ciedru riekstiem un pievieno sarīvētu cieto sieru, pārrīvē pāri nedaudz citrona miziņas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: