Pasta ar krēmīgu “siera” mērci

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g Indijas riekstu, vismaz 2 stundas mērcētu ūdenī
  • 1 kartupelis
  • 1 burkāns
  • ½ sīpola
  • 10 ēdamkarotes ūdens, kurā vārījušies dārzeņi
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 3 ēdamkarotes rauga pārslu (sierīgai garšai)
  • ½ tējkarotes sāls (vai pēc garšas)
  • pasta pēc izvēles pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Katliņā liek vārīties nomizotu un mazos gabaliņos sagrieztu kartupeli, burkānu un sīpolu. Dārzeņus vāra, līdz tie ir mīksti.
  2. Kad dārzeņi gatavi, blenderī liek mērcētos riekstus, vārītos dārzeņus un ūdeni. Blendē visu līdz krēmīgai konsistencei.
  3. Tad blenderī pievieno visas pārējās mērces sastāvdaļas un turpina blendēt, līdz izveidojas viendabīga un ļoti krēmīga mērce.
  4. Izvāra pastu pēc instrukcijas uz iepakojuma. Kad pasta gatava, tajā iemaisa mērci un pasniedzot dekorē ar zaļumiem.