Pasta ar jūras veltēm “con frutte del mare”

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g pastas Linguini
  • Extra virgin olīveļļa
  • 1 liels tomāts
  • 1 tējkarote sasmalcinātu ķiploku
  • neliela buntīte bazilika
  • 150 ml sausa baltvīna
  • 100 ml saldā krējuma
  • sezonas zaļumi pēc izvēles
  • apmēram 400 g jūras velšu maisījuma (garneles, gliemenes, mīdijas u.c.)

Pagatavošana

  1. Tomātu blanšē verdošā ūdenī, novelk miziņu un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Bazilika lapiņas noskalo un sasmalcina.
  3. Uzkarsē pannā eļļu, apcep ķiplokus. Kad tie ir apcepti un kļuvuši aromātiski, pievieno tomātus.
  4. Pielej vīnu.
  5. Pievieno šķipsniņu piparu, sāli.
  6. Pievieno jūras velšu maisījumu un uz lielas liesmas uzvāra.
  7. Pievieno saldo krējumu.
  8. Pievieno bazilika lapiņas, uzkarsē un izslēdz liesmu.
  9. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai. Samaisa pastu ar mērci un pasniedz karstu nekavējoties.

 

Variācijas par tēmu:

Mērcei var pievienot gabaliņos sagrieztus saulē kaltētus tomātus, melnās olīvas, paprikas ripiņas un sarkano sīpolu gredzenus.

 

Der zināt:

Saldētus jūras velšu maisījumus atlaidina neatvērtā iepakojumā ledusskapī un otrreiz vairs nesaldē. Ja ir nepieciešams īsā laikā atlaidināt garneles vai citas jūras veltes, tad neatvērtu iepakojumus ievieto aukstā ūdenī.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātu blanšē verdošā ūdenī, novelk miziņu un sagriež mazos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bazilika lapiņas noskalo un sasmalcina.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu, apcep ķiplokus. Kad tie ir apcepti un kļuvuši aromātiski, pievieno tomātus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej vīnu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno šķipsniņu piparu, sāli.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno jūras velšu maisījumu un uz lielas liesmas uzvāra.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno saldo krējumu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno bazilika lapiņas, uzkarsē un izslēdz liesmu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pastu novāra atbilstoši instrukcijai. Samaisa pastu ar mērci un pasniedz karstu nekavējoties.

Komentāri: