Variācijas par tēmu:
Mērcei var pievienot gabaliņos sagrieztus saulē kaltētus tomātus, melnās olīvas, paprikas ripiņas un sarkano sīpolu gredzenus.
Der zināt:
Saldētus jūras velšu maisījumus atlaidina neatvērtā iepakojumā ledusskapī un otrreiz vairs nesaldē. Ja ir nepieciešams īsā laikā atlaidināt garneles vai citas jūras veltes, tad neatvērtu iepakojumus ievieto aukstā ūdenī.
Tomātu blanšē verdošā ūdenī, novelk miziņu un sagriež mazos gabaliņos.
Bazilika lapiņas noskalo un sasmalcina.
Uzkarsē pannā eļļu, apcep ķiplokus. Kad tie ir apcepti un kļuvuši aromātiski, pievieno tomātus.
Pielej vīnu.
Pievieno šķipsniņu piparu, sāli.
Pievieno jūras velšu maisījumu un uz lielas liesmas uzvāra.
Pievieno saldo krējumu.
Pievieno bazilika lapiņas, uzkarsē un izslēdz liesmu.
Pastu novāra atbilstoši instrukcijai. Samaisa pastu ar mērci un pasniedz karstu nekavējoties.
Izskatas garshigi, rita meginasim. ☺
Lieliska recepte,jau vairākas reizes izmantoju.Vakarinjas izdevusas dieviigas.Atri pagatavojamas un pat izlutinatiem gastranomijas bauditajiem patiks.Iesaku.
Paldies! Vienkārši un labi!
Vienīgā piebilde par pastas daudzumu – 500g laikam domāti pagatavotas pastas. Izvārīju 500g sausus linguini un aptuveni trešo daļu atstāju nepieliktus.
Neticēju ,ka būs garšīgi… Iesaku! Riktīgi labs!
Baudīju kā restorānā,bet pats labākais, ka pagatavoju pats.Super.
Jā, es arī visus 500g beigās nepievienoju.
Paldies🙏