Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Pasta ar gailenēm
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
340 g tagliatelle pastas
250 g gaileņu
2 daiviņas ķiploku
100 g baltvīna
sauja smalki kapātu pētersīļu
sāls
svaigi malti melnie pipari
olīveļļa
Parmas siers
Pagatavošana
Gailenes nemazgā, bet ar otiņu uzmanīgi notīra no smiltīm. Mazākās gailenes atstāj veselas, lielākas saplēš mazākos gabaliņos.
Pannā uzkarsē olīveļļu un uz vidēji augstas uguns apcep smalki sakāptus ķiplokus. Kad ķiploki sāk apbrūnēt, pievieno sagatavotās gailenes, un visu apmaisa. Kad sēņu sula sāk iztvaikot (aptuveni pēc 10 minūtēm), pievieno baltvīnu.
Apmaisa, uguni pazemina uz mazāko liesmu un karsē vēl 5 minūtes, lai alkohols iztvaikotu. Pievieno sāli, piparus un kapātus pētersīļus, un ņem nost no uguns.
Pastu novāra sālsūdenī pēc instrukcijām uz iepakojuma.
Novārīto pastu sajauc kopā ar sēņu mērci. Pāri ber rīvētu Parmas sieru un pasniedz vēl karstu.
Komentāri: