Pasta ar gailenēm

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 340 g tagliatelle pastas
  • 250 g gaileņu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 100 g baltvīna
  • sauja smalki kapātu pētersīļu
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • olīveļļa
  • Parmas siers

Pagatavošana

  1. Gailenes nemazgā, bet ar otiņu uzmanīgi notīra no smiltīm. Mazākās gailenes atstāj veselas, lielākas saplēš mazākos gabaliņos.
  2. Pannā uzkarsē olīveļļu un uz vidēji augstas uguns apcep smalki sakāptus ķiplokus. Kad ķiploki sāk apbrūnēt, pievieno sagatavotās gailenes, un visu apmaisa. Kad sēņu sula sāk iztvaikot (aptuveni pēc 10 minūtēm), pievieno baltvīnu.
  3. Apmaisa, uguni pazemina uz mazāko liesmu un karsē vēl 5 minūtes, lai alkohols iztvaikotu. Pievieno sāli, piparus un kapātus pētersīļus, un ņem nost no uguns.
  4. Pastu novāra sālsūdenī pēc instrukcijām uz iepakojuma.
  5. Novārīto pastu sajauc kopā ar sēņu mērci. Pāri ber rīvētu Parmas sieru un pasniedz vēl karstu.