Pasta ar brokoļu mērci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šo recepti iecienīju, dzīvojot Itālijā, kad ziemas viducī teju katru dienu ēdām pastu ar cita veida kāpostiem – brokoļiem, ziedkāpostiem, kale kāpostiem utt. Recepte ar krēmīgu brokoļu mērci patiešām ir lielisks risinājums, kā izmantot šo veselīgo dārzeni.

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 6 daiviņas ķiploku, kapātu
  • 1 mazs sīpols, sagriezts kubiņos
  • ½ tējkarotes čili pārslu
  • 300 g brokoļu
  • 500 ml dārzeņu buljona
  • 120 g rīvēta Parmas siera + vēl 50 g pārkaisīšanai
  • sāls, pipari
  • 250 g pastas (fusilli, orecchiette vai cita īsā pasta)
  • rīvēta citrona miziņa
  • 50 g ciedru riekstu

Pagatavošana

  1. Lielā pannā lej olīveļļu, un uz vidējas uguns sautē ķiplokus, sīpolus un čili pārslas, līdz sīpoli caurspīdīgi un mīksti.
  2. Pievieno blanšētas brokoļu ziedkopas un buljonu, visu sautē uz vidējas uguns. Brokoļus ik pa laikam paspaida un sadala mazākos gabalos, sautē, līdz tie pārvēršas biezenī aptuveni 15–20 minūtes. Iemaisa Parmas sieru.
  3. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma un iemaisa brokoļu mērcē. Pastu pasniedz ar svaigi rīvētu Parmas sieru, rīvētu citrona miziņu un ciedru riekstiem. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Komentāri: