Pasta ar biešu pesto un tīģergarnelēm

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

BIEŠU PESTO

  • 200 g marinētu biešu
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 50 g ciedru riekstu
  • 50 ml ķirbju sēklu eļļas
  • sāls un pipari pēc garšas

 

  • 200 g tīģergarneļu
  • 20 g sviesta
  • 1 čili pipars
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 500 g pastas
  • zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas, kas ir paredzētas biešu pesto gatavošanai, liek blenderī un sablendē viendabīgā masā. Ja pesto vēlas mazliet šķidrāku, var pievienot vēl eļļu.
  2. Tīģergarneles notīra, uzkarsētā pannā liek sviestu, sagrieztu ķiploku un čili piparu, liek garneles un cep 3 minūtes no katras puses. Kad tās gatavas, ņem nost no pannas.
  3. Liek vārīties pastu uz 10 minūtēm. Kad pasta gatava, bļodā ieber pastu, pievieno biešu pesto, samaisa, kārto uz šķīvja, pievieno garneles un dekorē ar mikrozaļumiem.