Pašgatavoti ņoki ar austersēņu mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • 250 g kviešu miltu
  • 50 g olīveļļas
  • ½ tējkarotes sāls

MĒRCEI

  • eļļas cepšanai
  • 1 liels sīpols
  • 300 g austersēņu
  • ½ tējkarotes paprikas pulvera
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 1 tējkarotes ābolu etiķa
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu
  • ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Novāra kartupeļus mīkstus un atdzesē. Tad tos samīca viendabīgā masā bez kunkuļiem, pievieno olīveļļu un sāli.
  2. Kartupeļu masu liek uz galda, un mīcot pakāpeniski pievieno kviešu miltus, līdz veidojas mīklas bumba. To sagriež četrās daļās, katru daļu izrullē desiņā un sagriež apmēram 2 cm mazos gabaliņos, ko saveļ ovālās bumbiņās un viegli apkaisa ar miltiem.
  3. Ņokus liek vārīties vārošā ūdenī un vāra, līdz tie uzpeld augšpusē. Pēc vārīšanas, ja vēlas, var tos apcept zeltaini brūnus.
  4. Pagatavo mērci. Sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, pievieno strēmelēs sagrieztas austersēnes, sāli un paprikas pulveri. Īsi pirms cepšanas beigām pievieno sasmalcinātu ķiploku. Tad pievieno kokosriekstu pienu, ābolu etiķi, rauga pārslas un sāli un uzvāra.
  5. Pirms pasniegšanas apceptos ņokus iemaisa sēņu mērcē.