Papīra sainīšos sutināta garšaugu vistiņa ar medus sīpoliem un pikantu burkānu biezeni

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Šis ir viegls un veselīgs ēdiens. Vistas gaļa tiek iemarinēta spēcīgās garšās – medū un ābolu etiķī, tad tīta cepamā papīra sainīšos un tvaicēta nelielā ūdens daudzumā. Metode gaužām vienkārša, un šī ēdiena pagatvošanai nav nepieciešams tvaicējamais katls.

Vistas filejas maigumu īpaši izceļ košs un pikants burkānu biezenis, pagatavots ar pikanto Filadelfijas sieru un saldā čili aromātu.

Sastāvdaļas

Vistai un medus sīpoliem

  • 4 vistas filejas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 4 ēdamkarotes ābolu etiķa
  • 4 lauru lapas
  • cepamais papīrs un folija
  • 2–3 sīpoli
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote sviesta

Burkānu biezenim

  • 1 kg burkānu
  • 100 g svaigā Filadelfijas siera ar saldo čili
  • sāls, svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Gaļu ierīvē ar sāli.
  2. Medu sajauc ar etiķi, pārlej pāri gaļai un atstāj iemarinēties 10–15 minūtes.
  3. Katru papīra loksni saloka uz pusēm, vidū ieliek folijas loksni. Uz katras loksnes liek vistas fileju, 1 lauru lapu, un aizloka sainīti ciet.
  4. Visus satītos sainīšus kārto katlā vai dziļā pannā ar šuvi uz leju, lai nevērtos vaļā. Pielej verdošu ūdeni (~ 2 cm), uzliek vāku, un uz vidējas liesmas gatavo ~ 30 minūtes. Sainīšiem pēc izvēles katlā var pievienot kādu veselu ābolīti.
  5. Sīpolus notīra, sagriež paprāvos gabalos. Pannā izkausē sviestu, pievieno eļļu, un apcep sīpolus zeltainus. Cepšanas laikā pievieno sāli, medus un etiķa mērci, kurā marinējās vistas filejas, un ~ 3 ēdamkarotes ūdens. Gatavo vēl ~ 5 minūtes.
  6. Pagatavo biezeni: burkānus notīra, noskalo un sagriež ripiņās. Liek katlā, pievieno sāli, pārlej ar ūdeni un gatavo, līdz burkāni ir mīksti.
  7. Burkānus izberž caur sietu, samīca vai sablendē. Pievieno sieru, sāli un saputo gaisīgā biezenī.
  8. Vistas gaļu izsaiņo no paciņām, uz katras uzkaisa nedaudz svaigi maltus melnos piparus un pasniedz ar medus sīpoliem un pikanto burkānu biezeni.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu ierīvē ar sāli.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Medu sajauc ar etiķi, pārlej pāri gaļai un atstāj iemarinēties 10–15 minūtes.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katru papīra loksni saloka uz pusēm, vidū ieliek folijas loksni. Uz katras loksnes liek vistas fileju, 1 lauru lapu, un aizloka sainīti ciet.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visus satītos sainīšus kārto katlā vai dziļā pannā ar šuvi uz leju, lai nevērtos vaļā. Pielej verdošu ūdeni (~ 2 cm), uzliek vāku, un uz vidējas liesmas gatavo ~ 30 minūtes. Sainīšiem pēc izvēles katlā var pievienot kādu veselu ābolīti.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus notīra, sagriež paprāvos gabalos. Pannā izkausē sviestu, pievieno eļļu, un apcep sīpolus zeltainus. Cepšanas laikā pievieno sāli, medus un etiķa mērci, kurā marinējās vistas filejas, un ~ 3 ēdamkarotes ūdens. Gatavo vēl ~ 5 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo biezeni: burkānus notīra, noskalo un sagriež ripiņās. Liek katlā, pievieno sāli, pārlej ar ūdeni un gatavo, līdz burkāni ir mīksti.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānus izberž caur sietu, samīca vai sablendē. Pievieno sieru, sāli un saputo gaisīgā biezenī.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas gaļu izsaiņo no paciņām, uz katras uzkaisa nedaudz svaigi maltus melnos piparus un pasniedz ar medus sīpoliem un pikanto burkānu biezeni.