Šis ir viegls un veselīgs ēdiens. Vistas gaļa tiek iemarinēta spēcīgās garšās – medū un ābolu etiķī, tad tīta cepamā papīra sainīšos un tvaicēta nelielā ūdens daudzumā. Metode gaužām vienkārša, un šī ēdiena pagatvošanai nav nepieciešams tvaicējamais katls.
Vistas filejas maigumu īpaši izceļ košs un pikants burkānu biezenis, pagatavots ar pikanto Filadelfijas sieru un saldā čili aromātu.
Vistai un medus sīpoliem
Burkānu biezenim
Gaļu ierīvē ar sāli.
Medu sajauc ar etiķi, pārlej pāri gaļai un atstāj iemarinēties 10–15 minūtes.
Katru papīra loksni saloka uz pusēm, vidū ieliek folijas loksni. Uz katras loksnes liek vistas fileju, 1 lauru lapu, un aizloka sainīti ciet.
Visus satītos sainīšus kārto katlā vai dziļā pannā ar šuvi uz leju, lai nevērtos vaļā. Pielej verdošu ūdeni (~ 2 cm), uzliek vāku, un uz vidējas liesmas gatavo ~ 30 minūtes. Sainīšiem pēc izvēles katlā var pievienot kādu veselu ābolīti.
Sīpolus notīra, sagriež paprāvos gabalos. Pannā izkausē sviestu, pievieno eļļu, un apcep sīpolus zeltainus. Cepšanas laikā pievieno sāli, medus un etiķa mērci, kurā marinējās vistas filejas, un ~ 3 ēdamkarotes ūdens. Gatavo vēl ~ 5 minūtes.
Pagatavo biezeni: burkānus notīra, noskalo un sagriež ripiņās. Liek katlā, pievieno sāli, pārlej ar ūdeni un gatavo, līdz burkāni ir mīksti.
Burkānus izberž caur sietu, samīca vai sablendē. Pievieno sieru, sāli un saputo gaisīgā biezenī.
Vistas gaļu izsaiņo no paciņām, uz katras uzkaisa nedaudz svaigi maltus melnos piparus un pasniedz ar medus sīpoliem un pikanto burkānu biezeni.
Komentāri: