Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Panzanella – itāļu maizes salāti
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
4 ēdamkarotes olīveļļas
200 g maizes grauzdiņu
1 sauja stingru ķiršu tomātiņu
1 sarkanais sīpols
1 gurķis
1 selerijas kāts
1 sauja sakapātu melno olīvu bez kauliņiem
2 saujas rukolas salātu
1 sauja sakapāta bazilika
2 ēdamkarotes vīna etiķa
100 g cietā tipa siera
sāls, pipari
Pagatavošana
Pagatavo maizes grauzdiņus. Šiem salātiem nepiestāv vienādos kubiņos sagatavoti grauzdiņi. Ņem gaišo čabatas tipa maizi un salauž to nevienādos gabalos, liek uz cepamās pannas un mazliet apslaka ar olīveļļu. Liek krāsnī 200 °C temperatūrā grila režīmā un apcep zeltaini brūnus.
Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Notīra un smalkās ripiņās sagriež sarkano sīpolu, sakapā selerijas sakni, sagriež kubiņos svaigo gurķi, tomātus sagriež uz pusēm (vai 4 daļās, ja tomāti ir lielāki), sakapā melnās olīvas un saplucina rukolas salātus.
Visu liek lielā šķīvī, pievieno olīveļļu, vīna etiķi, pārber ar cieto sieru un maizes grauzdiņiem. Pievieno rupjo sāli un piparus pēc garšas.
Komentāri: