PANKŪKU TORTE

Viegla
līdz 2 h
8 personām

Ja kūkas cept ne visiem ir pa spēkam, tad pankūkas laikam ir tas, ko gandrīz jebkurš, kas vēlas, var realizēt. Un, ja varat uzcept pankūkas, tad lielākais darbs pie pankūku tortes jau ir paveikts! Atliek izdomāt, ar ko tās pildīt, un ķerties pie darba. Pankūkas neiesaku cept ļoti saldas, lai kopā ar pildījumu kūka nesanāk pārāk salda. Skābā krējuma krēms ar mazliet salduma būs tieši laikā.

Sastāvdaļas

PANKŪKĀM

(var, protams, gatavot savu iecienīto recepti)

Atcerieties, jo vairāk pankūku, jo augstāka un lielāka torte!

  • 500 g miltu
  • 6 olas
  • 4 glāzes piena
  • 3–4 ēdamkarotes “Jelgavas cukura”
  • 100 g sviesta
  • šķipsniņa sāls

KRĒMAM

  • 400 ml skābā krējuma
  • 300 g maskarpones krēma (ja vēlies mazāk treknu, var izvēlēties krēmsieru vai, piemēram, rikotas sieru)
  • miziņa no 1 citrona (var aizstāt ar apelsīnu vai laimu pēc izvēles)
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Pagatavo plāno pankūku mīklu. Bļodā sakuļ olas ar cukuru un mazu šķipsniņu sāls. Pievieno daļu piena. Pievieno miltus un maisa, līdz mīklā nav neviena kunkuļa. Ja nepieciešams, izlaiž mīklu caur sietiņu. Pievieno atlikušo pienu. Sviestu liek silta ūdens peldē un uz ļoti lēnas uguns kausē. Sviestam nav jābūt karstam. Kausēto sviestu ielej mīklā un labi iemaisa. Ja mīkla liekas par biezu, pievieno vēl pienu. Jo šķidrāka mīkla, jo plānākas pankūkas.
  2. Cep pankūkas zeltaini brūnas. Ļauj, lai tās pilnībā atdziest.
  3. Pagatavo krēmu. Skābo krējumu saputo ar maskarpones sieru, pievieno cukuru un citrona miziņu.
  4. Uz pirmās pankūkas smērē krēmu plānā kārtā, liek virsū nākamo pankūku un turpina, līdz visas pankūkas apsmērētas. Vislabāk pirms pasniegšanas atstāt uz pāris stundām ledusskapī.