Pankūku rullīši ar spinātu, biezpiena un maskarpones siera pildījumu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

Pankūku mīklai:

  • 125 g miltu
  • 3 olas
  • 20 g sviesta
  • 250 ml piena
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa cukurs

Pildījumam:

  • 500 g svaigu vai 300 g saldētu spinātu
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 50 g sviesta
  • 2 ķiploka daiviņas
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • 250 g vājpiena biezpiena
  • 125 g maskarpones siera
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 60 g rīvēta cietā siera, piemēram, Parmas
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Pagatavo pankūku mīklu. Bļodā ieber izsijātus miltus, pievieno olas, šķipsniņu sāls, cukuru un mīkstu sviestu. Visu samaisa viendabīgā masā. Kad visi miltu kunkulīši izmaisīti, pamazām, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā pievieno pienu, līdz iegūta šķidra, vijīgi līstoša mīkla.
  2. Cep plānās pankūkas. Pannā sakarsē mazliet eļļas, tad ar kausiņu vienā pannas pusē ielej mīklu un, pannu grozot, to izlīdzina pa visu pannu. Kad viena pankūkas puse viegli brūna, to apgriež uz otru pusi. Tā kā pankūkas, kad tās būs pildītas, tiks ceptas otrreiz, tās nesacep vēl gatavi brūnas.
  3. Sagatavo spinātus pildījumam. Spinātus noskalo, nosusina, saplūkā vai sasmalcina. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Pannā uzkarsē eļļu un pusi no norādītā sviesta daudzuma. Tajā viegli apcep ķiplokus, pēc tam pievieno spinātus, šķipsniņu sāls un rīvētu muskatriekstu. Nepārtraukti maisot, spinātus ar garšvielām cep 2-3 minūtes, tad atdzesē.
  4. Atsevišķā traukā sajauc biezpienu, maskarpones sieru, rīvmaizi un rīvētu cieto sieru. Biezpiena un svaigā siera maisījumam pievieno saceptos spinātus. Visu samaisa viendabīgā masā.
  5. Izceptajās pankūkās liek biezpiena-spinātu pildījumu un satin rullīšos.
  6. Pirms pasniegšanas pankūkas uz nelielas uguns apcep sviestā gaiši brūnas. Pildījumā pievienotais siers būs nedaudz pakusis un garša – pasakaini maiga.

 

Variācijas par tēmu:

Ja vēlas, ķiplokus spinātu pankūkām var pievienot arī vairāk, nekā norādīts šajā receptē. Pankūkas labi garšo ar skābo krējumu, biezpienu, svaigiem lapu salātiem.

Ja pankūkas sagriež 3-4 cm lielos gabaliņos, sakārto cepamajā traukā, pārkaisa ar sieru un uzkarsē cepeškrāsnī, tā ir lieliska uzkoda arī svētku reizē.

Komentāri:

  • Ruta saka:

    Otro Lieldienu kārums izdevās tiešām gards. Mana variācija bija šāda – mīklai izmantoju rudzu miltus ar nedaudz kartupeļu cietes, mascarponi aizstāju ar Rasas klasisko krēmsieru, rīvmaizi neliku, pildījumā liku Holandes sieru un Rimi saldētos spinātus. Pārējais kā receptē.

  • Vita saka:

    Kolosāli!! Paldies par recepti:)