Paniņu pankūkas

4 personām

Paniņu pankūkas ir klasika, un jāteic – klasikas labākā daļa. Pēc Martas Stjuartes (Martha Steward) metodes paniņu pankūkas ir vislabākās, ja to mīklai pievieno nedaudz auksta rīvēta sviesta. Kā nekā – to ražojot, paniņas arī cēlušās.

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera (10 g)
  • ½ tējkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 2 lielas olas
  • 3 glāzes paniņu
  • 60 g sviesta – 30 g cepšanai un 30 g mīklai
  • 1 glāze svaigu ogu (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Miltus sajauc kopā ar sāli, cepamo pulveri un cukuru. Pievieno olas, un visu kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
  2. Pamazām pievieno paniņas.
  3. Visbeidzot ierīvē cietu sviestu un iemaisa ogas. Pannā uzkarsē atlikušo sviestu, un cep pankūkas no abām pusēm brūnas.