Paniņās marinētas vistas filejas ar atsvaidzinošiem arbūza salātiem

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 0,5 l paniņu
  • ½ laima sulas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • sāls, malti melnie pipari
  • 2–3 rozmarīna zariņi

Salātiem

  • 1 kg arbūza
  • 1 sauja piparmētru lapu
  • ½ laima sulas
  • 200 g svaiga kazas siera

Pagatavošana

  1. Vistas filejas nomazgā, nosusina un pārgriež uz pusēm. Var izdarīt 3–4 iegriezumus gan horizontāli, gan vertikāli uz tās filejas puses, kurā ir plēvīte.
  2. Vistas filejas liek bļodā, bagātīgi pārlej ar paniņām.
  3. Pievieno smalcinātus ķiplokus.
  4. Pievieno laima sulu, sāli un maltus melnos piparus.
  5. Rozmarīnam noņem lapiņas un smalki sakapā, lai maksimāli izdalās aromāts.
  6. Pievieno gaļai un samaisa.
  7. Atstāj marinēties vismaz 30 minūtem.
  8. Sagatavo salātus: arbūzu griež 2 cm šķēlēs, nomizo mizu un attīra no sēklām. Mīkstumu sagriež 2 cm kubiciņos.
  9. Piparmētras smalki sakapā un pievieno arbūzam.
  10. Tāpat piespiež sulu no ½ laima vai citrona un sadrupina kazas sieru. Visu viegli sacilā kopā. Ja vēlaties, lai salāti izskatās skaistāk, tad kazas sieru pievienojiet trauka virspusē pēc tam, kad arbūzi ir samaisīti kopā ar piparmētrām un laima sulu. Visu pārkaisiet ar svaigi maltiem melniem pipariem.
  11. Gaļa ir iemarinējusies, un to tikai atliek uz sakarsēta grila vai pannas apcept no abām pusēm zeltaini brūnu. Cep 5–7 minūtes no katras puses. Gatavību pārbauda, filejā iegriežot. Gaļai jābūt gandrīz baltai, nevis rozīgai.
  12. Katram ēdājam pasniedz 1 vai 2 filejas gabalus kopā ar kārtīgu kaudzīti arbūza salātu.

 

Variācijas par tēmu:

Arbūza salātu vietā var pagatavot salātus no melones un kivi, kas papildināti ar vieglu citrona un olīveļļas mērci.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas filejas nomazgā, nosusina un pārgriež uz pusēm. Var izdarīt 3–4 iegriezumus gan horizontāli, gan vertikāli uz tās filejas puses, kurā ir plēvīte.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas filejas liek bļodā, bagātīgi pārlej ar paniņām.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno smalcinātus ķiplokus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno laima sulu, sāli un maltus melnos piparus.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rozmarīnam noņem lapiņas un smalki sakapā, lai maksimāli izdalās aromāts

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno gaļai un samaisa.

Atstāj marinēties vismaz 30 minūtem.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo salātus: arbūzu griež 2 cm šķēlēs, nomizo mizu un attīra no sēklām. Mīkstumu sagriež 2 cm kubiciņos.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piparmētras smalki sakapā un pievieno arbūzam.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tāpat piespiež sulu no ½ laima vai citrona un sadrupina kazas sieru. Visu viegli sacilā kopā. Ja vēlaties, lai salāti izskatās skaistāk, tad kazas sieru pievienojiet trauka virspusē pēc tam, kad arbūzi ir samaisīti kopā ar piparmētrām un laima sulu. Visu pārkaisiet ar svaigi maltiem melniem pipariem.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļa ir iemarinējusies, un to tikai atliek uz sakarsēta grila vai pannas apcept no abām pusēm zeltaini brūnu. Cep 5–7 minūtes no katras puses. Gatavību pārbauda, filejā iegriežot. Gaļai jābūt gandrīz baltai, nevis rozīgai.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katram ēdājam pasniedz 1 vai 2 filejas gabalus kopā ar kārtīgu kaudzīti arbūza salātu.

Komentāri: