Salātiem
Variācijas par tēmu:
Arbūza salātu vietā var pagatavot salātus no melones un kivi, kas papildināti ar vieglu citrona un olīveļļas mērci.
Vistas filejas nomazgā, nosusina un pārgriež uz pusēm. Var izdarīt 3–4 iegriezumus gan horizontāli, gan vertikāli uz tās filejas puses, kurā ir plēvīte.
Vistas filejas liek bļodā, bagātīgi pārlej ar paniņām.
Pievieno smalcinātus ķiplokus.
Pievieno laima sulu, sāli un maltus melnos piparus.
Rozmarīnam noņem lapiņas un smalki sakapā, lai maksimāli izdalās aromāts
Pievieno gaļai un samaisa.
Atstāj marinēties vismaz 30 minūtem.
Sagatavo salātus: arbūzu griež 2 cm šķēlēs, nomizo mizu un attīra no sēklām. Mīkstumu sagriež 2 cm kubiciņos.
Piparmētras smalki sakapā un pievieno arbūzam.
Tāpat piespiež sulu no ½ laima vai citrona un sadrupina kazas sieru. Visu viegli sacilā kopā. Ja vēlaties, lai salāti izskatās skaistāk, tad kazas sieru pievienojiet trauka virspusē pēc tam, kad arbūzi ir samaisīti kopā ar piparmētrām un laima sulu. Visu pārkaisiet ar svaigi maltiem melniem pipariem.
Gaļa ir iemarinējusies, un to tikai atliek uz sakarsēta grila vai pannas apcept no abām pusēm zeltaini brūnu. Cep 5–7 minūtes no katras puses. Gatavību pārbauda, filejā iegriežot. Gaļai jābūt gandrīz baltai, nevis rozīgai.
Katram ēdājam pasniedz 1 vai 2 filejas gabalus kopā ar kārtīgu kaudzīti arbūza salātu.
Komentāri: