Paltusa steiks burgerī

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Zivi nedrīkst pārcept un nedrīkst sabojāt. Tā mīl vienkāršību, tādēļ paltusa steiks, kas cepts olīveļļā un sviestā ar citronu un zaļumiem, būs tieši laikā. Krēmīgu un sātīgu garšu dos avokado mērce, kas zivi padarīs vēl sulīgāku.

Sastāvdaļas

  • 2–4 paltusa filejas
  • 4 avokado
  • 1 vai 2 svaigi gurķi
  • 2 mazie tomāti
  • ½ sīpola
  • citronu vai laima sula
  • 2–3 tējkarotes majonēzes
  • burgera maize
  • zaļās lapas (piemēram, rukola)
  • eļļa un sviests cepšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo visas sastāvdaļas un avokado mērci burgeram. Avokado sasmalcina kopā ar tomātiem, sīpolu, melnajiem pipariem un citronu sulu. Pēc garšas pievieno majonēzi, lai veidojas krēmīga masa. Pievieno arī sasmalcinātus tomātus.
  2. Smalki sašķēlē svaigo gurķi un sagatavo dažādas salātu lapas.
  3. Burgera maizi apgrauzdē siltu no abām pusēm (to dara, kamēr zivs cepas).
  4. Sagatavo zivs fileju: ādu nenoņem, pārlej ar eļļu un mazliet citronu sulas, pārkaisa ar mazliet jūras sāls un zaļumiem.
  5. Cep krāsnī, līdz zivs gatava, tas ir ātri, augstākais, 10 minūtes.
  6. Kārto burgeri.