Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Paltusa steiks burgerī
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Zivi nedrīkst pārcept un nedrīkst sabojāt. Tā mīl vienkāršību, tādēļ paltusa steiks, kas cepts olīveļļā un sviestā ar citronu un zaļumiem, būs tieši laikā. Krēmīgu un sātīgu garšu dos avokado mērce, kas zivi padarīs vēl sulīgāku.
Sastāvdaļas
2–4 paltusa filejas
4 avokado
1 vai 2 svaigi gurķi
2 mazie tomāti
½ sīpola
citronu vai laima sula
2–3 tējkarotes majonēzes
burgera maize
zaļās lapas (piemēram, rukola)
eļļa un sviests cepšanai
Pagatavošana
Pagatavo visas sastāvdaļas un avokado mērci burgeram. Avokado sasmalcina kopā ar tomātiem, sīpolu, melnajiem pipariem un citronu sulu. Pēc garšas pievieno majonēzi, lai veidojas krēmīga masa. Pievieno arī sasmalcinātus tomātus.
Smalki sašķēlē svaigo gurķi un sagatavo dažādas salātu lapas.
Burgera maizi apgrauzdē siltu no abām pusēm (to dara, kamēr zivs cepas).
Sagatavo zivs fileju: ādu nenoņem, pārlej ar eļļu un mazliet citronu sulas, pārkaisa ar mazliet jūras sāls un zaļumiem.
Cep krāsnī, līdz zivs gatava, tas ir ātri, augstākais, 10 minūtes.
Komentāri: