Burkānu un valriekstu kūka ar putukrējumu un smiltsērkšķu sīrupu

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
12 personām

Lai pagatavotu gardu kūku, ne vienmēr nepieciešamas dažādas smalkas sastāvdaļas, turklāt šīs kūkas recepte arī “nesitīs pa kabatu”. Vēl viena labā ziņa – visas burkānu un valriekstu kūkas sastāvdaļas, visticamāk, būs atrodamas tavā tuvākajā veikalā.

Ņem vērā! Lai gatavošanas process būtu pavisam vienkāršs, iesakām visas sastāvdaļas sagatavot pirms video skatīšanās.

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas kūkai:

  • 4 olas
  • 200 g burkānu
  • 225 g brūnā cukura
  • 250 ml augu eļļas
  • 300 g kviešu miltu
  • 12 g cepamā pulvera
  • 10 g sodas
  • 75 g valriekstu
  • 5 g malta muskatrieksta

Sastāvdaļas garnējumam:

  • 200 ml smiltsērkšķu sulas
  • 100 g cukura
  • 200 ml saldā krējuma
  • 200 g krēmsiera

Pagatavošana

  1. Iesit traukā olas un iekuļ brūno cukuru un olīveļļu.
  2. Nomizo un sarīvē burkānus.
  3. Sajauc kopā miltus ar cepamo pulveri, sodu, kapātiem valriekstiem un garšvielām.
  4. Iejauc burkānus pie olām un lēnām pievieno miltu masu.
  5. Ieklāj cepamajā traukā cepamo papīru, ietauko un lej gatavo mīklu.
  6. Cep burkānu kūku krāsnī 180ºC temperatūrā 40-45 minūtes.
  7. Smiltsērkšķu sulai pievieno cukuru un novāra uz pusi, lai sanāk sīrups.
  8. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un iejauc krēmsierā.

Lai labi garšo!

Komentāri: