Kāpēc neizcept omleti tomātā? Tik tiešām! Šādi pagatavota, tā ir divkārt sulīga, turklāt ļoti viegli baudāma.
Tomātiem iegriež visapkārt kāta vietai un noņem cepurīti.
Ar asu karoti rūpīgi izgrebj visu mīkstumu.
Olas sakuļ viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Zaļumus smalki sakapā un pievieno olu masai.
Tomātus liek uz cepešpannas, kas apklāta ar cepamo papīru, katrā tomātā liek pa ēdamkarotei kukurūzas.
Tomātu “trauciņus” līdz malai piepilda ar olu masu.
Katru tomātu bagātīgi pārkaisa ar rīvētu cieto sieru. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā ~ 20 minūtes, lai olas sarec. Kad pildījums sāk nedaudz kāpt ārā no tomātiem un pašu dārzeņu miziņa iesprēgā, tie ir gatavi.
Omlete mūsu ģimenē tiek gatavota bieži un to māku visdažādākajos veidos… bet taisot dzimšanas dienas ballīti draudzenei, šī recepte mani iedzina kompleksos!! nu tā ola tomāta galīgi negatavojas, gradi bija pareizie kā receptē, tad nedaudz paaugstināju grādus cepeškrāsnī, bet ola kā negatavojas tā negatavojās!! Beigās tomāti jau bija pārgatavojušies un man nācas izmest jēlo olu no tomāta un pildīt tomātus ar to, kas bija pa rokai- biezpienu ar kukurūzu, ķiplociņu, zaļumiem un cieto sieru sarīvēju pa virsu!.