Omes ābolmaize

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg labi šķīstošu skābu ābolu
  • 6 olas
  • 250 g miltu
  • 300 g cukura
  • šķipsna sāls
  • 50 ml augu eļļas
  • sēkliņas no ½ vaniļas pāksts
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, sagriež palielos neregulāros gabalos, ber uz cepamās pannas un pārkaisa ar kanēli. Šai receptei cepamais papīrs nav jāizmanto.
  2. Bļodā iesit olas, ar mikseri sāk putot, pievieno cukuru, sāli un sēkliņas no vaniļas pāksts. Puto apmēram 7–10 minūtes, līdz cukurs izkusis un masa kļuvusi ļoti gaisīga.
  3. Olu masai pievieno eļļu. Tad iesijā miltus un cepamo pulveri, iemaisa, bet tikai tik ilgi, līdz milti iejaukušies. Nepārmaisa.
  4. Mīklu lej pāri āboliem, izlīdzina un liek cepties līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī tvaika režīmā uz 30 minūtēm, līdz ābolmaize no virspuses apbrūnējusi.
  5. Kad ābolmaize gatava, izņem to no krāsns, ar koka lāpstiņu atdala no pannas malām un sagriež. Gabaliņus kārto uz šķīvja, apkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.