Okonomijaki japāņu stila kāpostu pankūkas

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • ¼ kāposta
  • 1 burkāns
  • ½ sarkanās paprikas
  • 50 g loku
  • 200 g panko rīvmaizes
  • 4 olas
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • ½ tējkarotes balto piparu
  • 100 ml eļļas cepšanai

PASNIEGŠANAI

  • 50 g terijaki vai sojas mērces 
  • 50 g majonēzes
  • 100 g marinēta ingvera
  • sezama sēkliņas

Pagatavošana

  1. Smalki sagriež kāpostu, burkānu un papriku, pievieno olas, sojas mērci un garšvielas, labi izmaisa.
  2. Pievieno rīvmaizi, izmaisa un liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
  3. Pannā uzkarsē eļļu, ar karotes palīdzību veido plācenīšus, liek uz pannas un saspiež plakanus ar cepamās lāpstiņas palīdzību.
  4. Katru pankūku cep 3–5 minūtes no katras puses jeb līdz tā kļūst zeltaini brūna.
  5. Pankūkas kārto šķīvī, pasniedz ar pāri pārlietu terijaki vai sojas mērci, majonēzi, marinētu ingveru un sezama sēklām.

Komentāri: