Okonomijaki ar garnelēm

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

Pankūciņām:

  • 150 g miltu
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes sāls
  • 4 olas
  • 120 ml dashi buljona
  • ½ baltā kāposta (neliela galviņa)
  • 150 g tīģergarneļu
  • neliela bunte zaļo loku
  • 30 g marinēta ingvera
  • 20 g tempuras gabaliņu jeb agedamas
  • 1 nori lapa, ļoti smalki sakapāta
  • 20 g bonito tunča pārslu

Okonomi mērcei:

  • 2 ēdamkarotes kečupa
  • 2 tējkarotes cukurniedru cukura
  • 2 ēdamkarotes Vusteras mērces
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 ēdamkarote medus

Japāņu majonēzei:

  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 tējkarote dashi mērces
  • 1 tējkarote baltā cukura
  • 1 tējkarote rīsu etiķa
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju

Pagatavošana

  1. Pagatavo pankūku mīklu. Lielākā traukā ber sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno dashi buljonu un sakultas olas. Visas sastāvdaļas viegli samaisa, līdz izveidojas pankūkas mīklai līdzīga konsistence. Vidēja smalkos gabaliņos sagriež kāpostu un puravu. Smalki sakapā marinēto ingveru un lokus. Visas šīs sastāvdaļas iemaisa pankūku mīklā. Pēc vēlēšanās pievieno tempuras gabaliņus. Atsevišķā katliņā apvāra garneles. Ja vēlas, papildu garšai var pievienot dashi mērci. Garneles sakapā nelielos gabaliņos un pievieno pankūkas mīklai.
  2. Pagatavo okonomi mērci. Nelielā traukā liek kečupu, medu, cukurniedru cukuru, sojas mērci un Vusteras mērci. Visu kārtīgi samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
  3. Pagatavo japāņu majonēzi. Nelielā traukā liek majonēzi, rīsu etiķi, sinepes, balto cukuru un dashi mērci. Visu kārtīgi samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
  4. Karstā gaisa friterī (Airfryer) ieklāj cepamo papīru, viegli iesmērē to ar eļļu un ielej pankūku mīklu, izveidojot biezu pankūku apmēram 2 cm biezumā. Pankūku cep 200 ºC temperatūrā 10–12 minūtes, pusceļā apgriežot to otrādi un turpinot cept, līdz pankūka kļūst zeltaini brūna. Ja nav Airfryer fritera, to var darīt arī parastā teflona pannā ar vāku.
  5. Pasniedz ar japāņu majonēzi un okonomi mērci, pāri pārkaisot sakapātas nori lapas, bonito tunča pārslas un zaļos lokus.