Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Ogu pudiņš ar vaniļas mērci
Viegla
ilgāk par 2 h
10 personām
Sastāvdaļas
1 tostermaize
800 g dažādu ogu pēc izvēles – upenes, avenes, mellenes, zemenes
750 g cukura
40 g jeb 2 paciņas Dr. Oetker želatīna
1 paciņa Dr. Oetker vaniļas mērces
250 g piena
Pagatavošana
10–12 personām
Nelielā bļodiņā ieber želatīnu, aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
Ogas liek katlā, pārber ar cukuru un karsē, ik pa brīdim apmaisot, līdz ogas sulo un cukurs ir izkusis.
Kad ogas savārītas, pa karotei pievieno uzbriedināto želatīnu un maisa, līdz tas izkusis.
Lielu stikla bļodu samitrina no iekšpuses, un ieklāj tajā pārtikas plēvi, lai pilnībā nosegtu virsmu.
Maizes šķēlēm nogriež garozas. Bļodas apakšā liek vienu maizes šķēli un uz pusēm pagrieztus gabaliņus, lai veidojas neliela bļodiņa.
Uzlej ogu masu un atkal liek maizes šķēles, lai nosedz virsmu. Šādi turpina kārtu pa kārtai, liekot bagātīgā kārtā ogas ar visu šķidrumu un nosedzot ar maizes šķēlēm.
Kā noslēdzošo kārtu liek maizes šķēles, un visu aplej ar ogu sulu.
Pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz nakti.
Pagatavo vaniļas mērci. Bļodiņā ieber vaniļas mērces pulveri, pielej pienu un lēnām maisa, līdz izveidojas viendabīga mērce.
Nākamajā dienā noņem plēvi, uzliek virsū servējamo šķīvi un apgāž otrādi. Noņem bļodu, plēvi, un pasniedz pudiņu ar vaniļas mērci.
Komentāri: